Poslednou prekážkou sú Dáni

V treťom meraní síl na šampionáte v Rige príde k najnáročnejšej konfrontácií slovenského tímu. V súboji o prvé miesto v skupine sa stretnú naši chlapci proti Dánsku.

 

Dáni sú skúseným družstvom, ktoré sa väčšinou umiestňuje do desiateho miesta. Na predchádzajúcich Majstrovstvách sveta vo švédskom Göteborgu obsadili konečné 7. miesto. Naši dnešní súperi skončili najlepšie na štvrtom mieste a to na šampionátoch v rokoch 1998 a 2000. Súčasný káder je posilnený o najlepších hráčov, ktorí prešli do tímu z juniorského výberu. Cieľom Dánov je opäť prvá osmička.

 

Severania sa budú najviac spoliehať na brankára Mike troll Wedeho, ktorý bol na MS vo Švédsku vyhlásený v all stars šampionátu. Skúseným vodcom Dánov je ich kapitán Brian Nielsen a taktiež Stefan Hedorf, ktorý má skúsenosti zo švédskej ligy. Na aktuálnom šampionáte našli však Dáni ďalšieho strelca. Je ním Andreas Glad Pedersen, ktorý šupol Austrálií štyri a Poliakom jeden gól a tak má na konte po dvoch zápasoch už päť presných zásahov.

 

S Dánskom sme sa v doterajšej histórií ešte nestretli a tak neexistuje žiadna bilancia vzájomných meraní síl. Naši reprezentanti sa sústredia na dobrý výkon a sú odhodlaní zvíťaziť. „Chlapci musia podať zodpovedný výkon a musia byť koncentrovaní a ísť naplno celých šesťdesiat minút, len vtedy môžeme pomýšľať na úspech,“ povedal tréner Ján Purc. Naši tréneri v súboji s Austráliou šetrili hráčov prvej päťky vrátane kapitána Lukáša Řezaninu, no na presilovky ich stavali. „Dali sme niektorým hráčom voľno. Lacko Gál mal pred zápasom problémy so žalúdkom a tak sme chceli nech sa dá do poriadku. Na presilovky máme určené päťky a tak sme nasadzovali aj hráčov, ktorí nehrali počas zápasu a chceli sme aby si vyskúšali presilovky,“ dodal Purc.

 

Zápas SLOVENSKO – Dánsko opäť vysiela v priamom prenose aj Slovenská televízia na kanáli RTVS 2 so začiatkom od 10.00 hod.



Odoberajte newsletter