Prešovčania chcú aj bez Komíneka vybojovať miestenku do play-off

Základná časť betRing extraligy mužov sa postupne a nezadržateľne blíži do finišu. Družstvá bojujú o body zaručujúce potrebné pozície do play-off, prípadne aby sa vyhli baráži či vypadnutiu. Osemnáste kolo prinesie zajtra päť zápolení a v pondelok jeden televízny zápas na JOJ ŠPORT. Tabuľka je zatiaľ neúplná a tak trochu skresľuje priebežné umiestnenia družstiev, no isté je, že sa môžeme tešiť na množstvo vyrovnaných konfrontácii. 

 

Tsunami Záhorská Bystrica patrí medzi tímy s najnižším počtom odohratých zápasov a v predošlom kole zaevidovali jej hráči prehru doma s Nižnou. Zajtra cestujú do Trenčína, kde ich privíta AS. „Sme pripravení v maximálnej možnej miere ako nám to situácia dovolila, teda trénujeme po dlhej prestávke druhý týždeň. Dôležité je, že sme hladní po florbale, čomu nasvedčuje aj dochádzka, ktorá neklesla tento týždeň pod 23 hráčov. Tréningy boli vo vysokom tempe, čo verím, že prenesieme aj do víkendového zápasu,“ skonštatoval tréner Tsunami Záhorská Bystrica Dárius Siheľský.

 

Chlapci ATU Košice majú za sebou čierny víkend, keď v domácom prostredí podľahli obom trenčianskym tímom. Tentoraz sa predstavia na ihrisku ŠK Lido. „V poslednom čase doplácanie na nepremieňanie šancí. Bolo len otázkou času, kedy sa to prejaví. Ku tomu nám nepomohli ani zbytočné fauly potrestané oslabením a podobné skutočnosti. Povedali sme si, kde a prečo robíme chyby a dúfame, že to budeme postupne odbúravať. Ako každý zápas, tak aj teraz ideme do toho s tým, že chceme v Bratislave vyhrať. Samozrejme, ako počas celej sezóny nám budú nejakí hráči chýbať, no musíme sa s tým vysporiadať a zabojovať,“ povedal tréner košického ATU Marek Onderko.

 

Prešovčania vybojovali v predošlom kole doma body so Snipers a teraz cestujú na Oravu do Tvrdošína, kde hráva Nižná. „Určite nepôjdeme na Oravu odovzdaní, alebo s pocitom vopred zdolaného tímu. Pocestujeme s bojovou náladou, férovo sa pobiť o ďalšie body do tabuľky,“ povedal hráč Mikuláša Prešov Martin Sikorjak a k odchodu najproduktívnejšieho hráča tímu Jana Komínka na hosťovanie do košického Florka doplnil: „Určite odchod hráča takých kvalít aké má „Komson“, by ovplyvnil každý tím. Ale vyniknúť budú môcť iní hráči. O miestenku do play-off budeme bojovať až do konca a verím, že sa nám to aj podarí.“

 

V domácom prostredí sa o body športovo pobijú aj žilinské „kobyklky“ proti beznádejne poslednému Žltému Snehu Košice a bratislavský Snipers hostí FK Florko Košice.

 

Posledný duel kola sa odohrá v pondelok. V považskom derby sa pred televíznymi kamerami stretne domáci ŠK 1. FBC Florbal Trenčín proti ŠK Victory Stars Dubnici nad Váhom. „Vzhľadom na skutočnosť, ako vyzerala naša oklieštená zostava v nedeľu proti Florku je vybojovaných šesť bodov z našej strany veľká paráda. Do Košíc cestovalo množstvo mladých hráčov, ktorí dostali v tak náročných zápasoch možnosť ukázať svoje kvality a musím povedať, že zabojovali solídne. Čo sa týka zdravotného stavu pred pondelňajším duelom proti Dubnici, hráči si z Košíc nepriviezli len všetky body, ale aj nepríjemnú črevnú virózu. Prakticky okrem dvoch hráčov to postihlo všetkých, ktorí sa výjazdu zúčastnili. Ešte včera neboli na tréningu všetci k dispozícii. Aj napriek tomu ale verím, že na televízny zápas budú všetci už zdraví a pripravení hrať,“ povedal kouč ŠK 1. FBC Florbal Trenčín Jan Holovka.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter