Sedem gólov Dubnice nestačilo na prekonanie Prešova so štvorgólovým Balážom

Vo svojom druhom zápase Prešov doma privítal extraligového nováčika Dubnicu nad Váhom a spoločne sa postarali o gólovú nádielku, kde Dubnica takmer stále doťahovala manko. O víťazstvo Prešova 10:7 sa nakoniec postaral aj štvorgólový František Baláž, oslavujúci v deň zápasu svoje 28. narodeniny. 

 

Do prvého dejstva vstúpili Prešovčania úspešnejšie, veď kým ubehlo prvých osem minút zápasu, mal František Baláž na konte dva presné zásahy. Onedlho sa o kontaktný gól Dubnice postaral Adam Madaj. Vďaka Antonovi Matisovi odskočil Prešov znovu na dvojgólový rozdiel a ako aj predtým, odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Na 3:2 znížil Peter Blažej svojim tretím gólom za posledné dva zápasy. Záverečných päť minút tretiny však nevyzeralo z pohľadu hráčov Dubnice dobre. Najprv sa museli dve minúty ubrániť v početnej nevýhode, v čom aj uspeli, ale chvíľu po tejto oslabovke si neporozumeli a strelili si vlastný gól. 


Úvod druhej tretiny sa im však vydaril. Madejovi sa hneď po pol minúte podarilo využiť presilovku, ktorá bola rozdelená prestávkou. Prvýkrát v zápase Dubnica aj vyrovnala, na 4:4, zásluhou Jozefa Mutalu. Približne v polovici stretnutia Prešov znovu strelil dva góly po sebe. O piatu strelu do siete Dubnice sa postaral Alexander Bory a o tú šiestu znovu František Baláž. Druhým nedovoleným zákrokom v zápase však hráči Prešova znovu dali súperom príležitosť streliť kontaktný gól a aj sa tak stalo, na 6:5 znížil z presilovky útočník Dubnice Michal Janiga. Skóre ostalo nezmenené až do 46. minúty utkania.


V treťom dejstve Prešov znovu zvýšil svoje vedenie o dva a potom už o tri góly po dvoch ne-asistovaných presných zásahoch od Martina Joščáka. Ten istý hráč však ohrozil vedenie svojho tímu, keď necelých šesť minút do konca tretej tretiny dostal desaťminútový trest za nešportové správanie. Dubnica práve takto už tretíkrát v tomto zápase využila presilovku a znížila z 8:5 na 8:6 keď sa po piatykrát za posledné dve kolá trafil Marek Bulko. Posledné dve minúty stretnutia priniesli ešte jedno vylúčenie prešovského hráča, ale to už Dubničania nedokázali potrestať. Práve naopak, inkasovala vo vlastnej presilovke, keď dieru v obrane našiel Jan Kominek. Na dvojgólový rozdiel znovu znížil Janiga deväť sekúnd pred koncom, no tri sekundy pred záverečným hvizdom ešte zvýšil na 10:7 Baláž. Narodeninový oslávenec si teda z tohto zápasu odnáša štyri góly.

 

Hlasy po zápase:

Peter Čaja (tréner, FBC A4ka Mikuláš Prešov): „Úvod zápasu nám vyšiel podľa pokynov, ktoré sme si povedali v šatni. Následne sme trošku vypustili a v druhej tretine sme si neplnili dostatočne pokyny a tretinu sme prehrali. Cez prestávku sme si povedali všetko potrebné a tretiu tretinu sme začali omnoho lepšie, viac koncentrovane. Vychádzali nám kombinácie a prihrávky. Ďakujem chlapom za bojovný výkon."

František Baláž (hráč, FBC A4ka Mikuláš Prešov): „Myslím, že to bol veľmi vyrovnaný zápas. Dubnica je nováčik v extralige ale určite sme ich nechceli podceniť, čo sa nám potom ukázalo ako dobré v prvých dvoch tretinách. Prvá bola myslím trochu lepšia z našej strany, v druhej sme poľavili a v tretej sme nechceli nič nechať na náhodu a chceli sme zápas doviesť do víťazného konca a získať tri body.“

Dušan Sokolík (tréner, ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom): „Zápas bol po dvoch tretinách veľmi vyrovnaný, súper viedol o jeden gól. V tretej tretine sme urobili školácku chybu, pri ktorej nám súper odskočil na rozdiel dvoch gólov a v presilovke šesť na päť sme tento stav nedokázali zvrátiť a to nás čiastočne stálo víťazstvo."

Michal Janiga (hráč, ŠK Victory Stars Dubnica n. V.): „Myslím si, že zápas bol veľmi vyrovnaný, rozhodli individuálne chyby, súper využíval šance, ktoré sme my bohužiaľ nevyužili. Z tohto zápasu sme si chceli odviesť nejaké body, ale nepodarilo sa nám to, teraz je prioritou plná sústredenosť na ďalší dôležitý zápas, ktorý hráme doma."

 

FBC A4ka Mikuláš Prešov - ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom 10:7 (4:2, 2:3, 4:2)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter