Sezónu 2020/21 dohrajú len v extralige juniorov

Aj napriek snahe všetkých zainteresovaných a teda aj po vzájomnej konzultácii s klubmi, vydala Ligová komisia Slovenského zväzu florbalu k dohrávaniu sezóny 2020/21 stanovisko, že dohrávať súťaž budú len družstvá extraligy juniorov. Ostatné celoštátne súťaže tak danú sezónu ukončili. Klubom však bolo ponúknutých viacero alternatív vzájomnej konfrontácie pred novým ligovým ročníkom 2021/22.

 

Ako prvé sa koncom apríla rozhodli nepokračovať v dohrávaní súťaže družstvá Hyundai extraligy žien. Vznikla však možnosť nepovinnej účasti alternatívnou formou pod názvom Floorball Challenge. Princípom tejto konfrontácie družstiev bude vyzývanie súperov formou víkendových dvojzápasov (všetko podľa COVID automatu pre šport a nariadení UZSR). Zapojiť sa môžu všetky tímy Hyundai extraligy ale aj prvej ligy žien (podrobné informácie kluby dostali). Očakávaný koniec tejto súťaže je 15. júla 2021.

 

Na základe vyjadrení klubov extraligy mužov ohľadom záujmu pokračovať v dohraní sezóny 2020/21 sa LK SZFB rozhodla, že sezóna sa dohrávať nebude, nakoľko počet družstiev so záujmom o dohratie sezóny klesol pod minimálne stanovený počet (8 družstiev). LK SZFB pripravuje ako nepovinnú náhradu, letnú súťaž pod názvom „Pohár“. Jej príprava sa bude odvíjať od prípadného dohrávania ostatných celoštátnych súťaží a epidemiologickej situácie. Snaha bude hrať zápasy prednostne v rámci regiónov.

 

Rovnako sa nebudú dohrávať ani dve nižšie celoštátne ligy a to prvá liga mužov a žien. Účastníci prvej ligy mužov majú rovnako pripravenú alternatívu letnej súťaže pod rovnakým názvom „Pohár“, súťaž bude pravdepodobne spojená s účastníkmi MEX ale aj M2. Súťaž pod názvom „Pohár“ sa bude týkať aj ženských klubov, ktoré budú súperiť medzi sebou.

 

K vzájomnej dohode prišlo medzi účastníkmi extraligy juniorov, čo znamená, že sa táto súťaž dohrá a bude v nej aj vyhodnotené poradie družstiev. Extraligu však dokončí osem klubov – FK Florko Košice, Tsunami Záhorská Bystrica, FBC Páv Piešťany, FBK Púchov, FBC BlueBerries Modra, FaBK ATU Košice, FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina a ŠK Lido Prírodovedec. Dohrávať sa začne 5. júna a ukončenie je naplánované na 26. júna.

 

Všetky opatrenia ako testy a iné nariadenia UVZSR resp regionálnych UZSR sa samozrejme budú musieť dodržiavať. Zatiaľ najvážnejšou podmienkou sa zdá byť povinnosť mať ATG test pred každým zápasom nie starší ako 24hodín resp PCR test 72 hodín. Konkrétny manuál Vám LK SZFB pripraví najneskôr tri dni pred prvým hracím víkendom, nakoľko sa situácia a usmernenia do vtedy ešte môžu zmeniť.

 

Isté je, že sa uskutočnia aj Majstrovstvá Slovenska dorastencov a starších žiakov.



Odoberajte newsletter