Slovenský orchester dirigoval Michal Dudovič!

Druhý zápas na Majstrovstvách sveta v Rige priniesol druhé víťazstvo našich reprezentantov. Chlapci dnes zdolali Austráliu jednoznačným výsledkom 12:2 a zajtra ich čakajú Dáni.

 

Po úvodnej oťukávačke sa začali postupne presadzovať naši reprezentanti. Skóre otvoril talentovaný mladík Michal Dudovič, ktorý dnes zavesil „klokanom“ štyri výstavné kúsky a na dva ešte aj prihral, čiže mal ´prsty v polovici gólov Slovenska. „Tento súboj som si spoločne s chlapcami naozaj užíval. Všetci sme hrali so srdcom a chceli sme všetkým ukázať, že florbal vieme hrať a verím, že aj proti silnejším Dánom to zopakujeme,“ povedal Michal Dudovič.

 

Prvú tretinu naši reprezentanti vyhrali 4:0 a dva pekné góly takmer do prázdnej brány po nezištných prihrávkach Dudoiča strelil aj Martin Joščák. „S Michalom sa hrá neuveriteľne dobre. Malý Miško už dnes vo svojom veku rozdáva veľké prihrávky a to sa nedá netrafiť. Klobúk dole pred týmto chlapcom, čo dokáže vystrájať na ihrisku. Verím, že nám to bude fungovať aj v ďalšom priebehu šampionátu,“ povedal spokojný Martin Joščák.

 

Prišla však opäť slabšia druhá časť, ktorú sme za dvadsať minút s Austráliou len remizovali 1:1. Slováci mali až päť vylúčených hráčov a súperi dokázali v úvode využiť presilovku 5 na 3. Za Slovensko skóroval Martin Grlický.

 

Do záverečného dejstva prišli naši hráči ako vymenení. Rozbalili kvalitnú hru s častým a presnejším zakončením na bránu Austrálie, čo prinieslo sedem pekných kúskov v sieti súpera. Svoj orchester si dirigoval už spomínaný Dudovič, ktorý šupol hetrik a k nemu sa pridali Šefčík, Kubovič, Kročko a Bulko. Výsledok 12:2 letí do sveta a táto výhra pomohla Slovákom dostať sa na prvé miesto v skupine „C,“ keďže Dáni vyhrali nad Poľskom 4:2.

 

Hlasy po zápase:

Ján Purc – tréner Slovenska: „Dosiahnutý výsledok sa na pohľad bude zdať mnohým ako veľmi dobrý a lichotivý, no podľa mňa to tak nie je. Dôvodom je zlá hra v druhej tretine. S každým súperom by sme mali hrať dobre a zodpovedne počas celých šesťdesiat minút a nielen v niektorých úsekoch hry.“

 

Michal Dudovič – najlepší hráč Slovenska v zápase: „Chvíľu nám trvalo, než sme dokázali streliť úvodný gól, no neskôr sme sa našťastie rozbehli, čo nám pomohlo aj po fyzickej, no hlavne psychickej stránke. Záver zápasu sme už zvládli oveľa lepšie.“

 

Martin Joščák – hráč Slovenska: „Očakávali sme, že Austrália nebude tvoriť hru a tak záležalo na nás, ako k zápasu pristúpime. Spočiatku sa nám to darilo, no v druhej tretine sme mali veľa zbytočných vylúčení, čo spôsobilo, že sme neboli v dostatočnom tempe. Neskôr sme opäť začali hrať florbal a splnili sme cieľ, ktorým bolo víťazstvo. Teraz si oddýchneme a už sa postupne pripravíme na zajtrajší najdôležitejší súboj v skupine proti Dánom.“

 

Ladislav Gál – hráč Slovenska: „Úvodné minúty boli náročné. Austrália poctivo bránila a tak sme si museli počkať na ich chyby a vypracovať si gólové šance, ktoré sme premenili. Vedeli sme, že keď sa presadíme, zlomíme ich a dokážeme zápas vyhrať.“

 

Austrália – SLOVENSKO 2:12 (0:4, 1:1, 1:7)

Góly: D. Gartner, Frazer – Michal Dudovič 4, Martin Joščák 2, Martin Kubovič, Michal Kročko, Lukáš Ujhelyi, Luboš Šefčík, Martin Grlický, Marek Bulko.

Vylúčenia: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, počet divákov: 266.



Odoberajte newsletter