V Dubnici sa nedohralo

Extraliga žien pokračovala zápasmi 13. a 14. kola. Zaujímavosťou víkendu bol nedohratý zápas v Dubnici nad Váhom, kde hrávajú svoje domáce zápasy majsterky z Pruského.

 

Čo sa v Dubnici vlastne stalo? Na súboj štrnásteho kola sa do tohto mesta vybrali dievčatá z Prešova. Po odohratí úvodnej tretiny za stavu 2:0 v prospech Pruského odmietli Východniarky pokračovať v zápase. Dôvodom bola nízka teplota v športovej hale, ktorú namerali až počas prvej prestávky, pretože im pred zápasom došli batérie do teplomera. . „Nechcem komentovať rozhodnutie hráčok Prešova, no my sme zápas odohrať chceli. Všetci za tie roky vedia, že v športovej hale v Dubnici, kde hrávame svoje domáce zápasy, je v zime problém s teplotou. Vždy sa však hráči v minulosti na to vedeli pripraviť. Nebol to určite prvý, ani posledný prípad a nielen v Dubnici,“ povedal tréner ŠK 98 Pruské Vladimír Gábor. Predpisy súťaže však určujú minimálnu teplotu 16 stupňov Celzia. „Hráčky Prešova odmietli nastúpiť na druhú tretinu zápasu z dôvodu príliš nízkej teploty v MŠH Dubnica nad Váhom. Teplota v hale, nameraná na mieste, v prítomnosti organizátora zápasu a kapitánok oboch tímov, sa pohybovala v rozmedzí 10,8 až 12,2'C (merané digitálnym teplomerom). Uvedené sme napísali do Zápisu o stretnutí,“ napísal svoje vyjadrenie jeden z dvojice rozhodcov Róbert Galáč. Nech rozhodne Ligová komisia Slovenského zväzu florbalu akokoľvek, isté je jedno – len málo športových hál na Slovensku spĺňa všetky predpisy, ktoré sú v každom inom štáte úplne bežnou rutinou. Na Slovensku však chýba infraštruktúra a nielen florbalové kluby sú niekedy vôbec radi, že sa do nejakej haly dostanú hrať a trénovať. Smutná realita tejto krajiny... Pruské si teda aspoň v sobotu zápas s Michalovcami odohralo a Východniarky v ňom prehrali vysoko 0:17.

 

Domáce hradby využili vo svoj prospech aj dievčatá z Nemšovej, ktoré boli úspešné aj s Prešovom a dokázali zdolať aj Michalovce. „Do súboja s Prešovom sme išli s veľkým rešpektom, ale s cieľom vyhrať. Hneď zo začiatku zápasu sa hralo s veľkým nasadením a zápalom do hry. Po troch strelených góloch do súperovej brány sme boli oveľa pokojnejšie a do konca zápasu sme udržali výsledok 9:7. Duel s Michalovcami nebol spočiatku tak jednoduchý ako sme si mysleli. Prispôsobili sme sa hre súperiek. Po prvej tretine sme sa však zobudili a väčšinu hry sme hrali na polovici Michaloviec. Skúšali sme si skôr presnosť nahrávok ako streľbu na bránu. Veľký rešpekt pred hráčkami z Michaloviec pretože zápas odohrali s dvoma necelými päťkami. Sme veľmi radi, že máme ďalších šesť bodov a stále bojujeme o to, aby sme mali tú najlepšiu východiskovú pozíciu do play off,“ povedala spokojná hráčka NTS FK-ZŠ Nemšová Adriana Bahnová.

 

Kysučanky doma uspeli len na polovicu, pretože najprv podľahli Spišskej Novej Vsi 10:17, no včera zdolali Banskú Bystricu 9:2. Spišiačky vyhrali aj v Tvrdošíne 11:7, no Oravčanky kožu lacno nepredali. Tvrdošín však ešte v sobotu pohodlne zdolal Banskú Bystricu 14:1.

 

Pozíciu do play off si o niečo vylepšili aj hráčky bratislavského iClinic VŠK FTVŠ, ktoré sa v priamom súboji vzdialili Nitre. Dokázali ju totiž doma zdolať tesne 4:3.

 

Výsledky Extraligy žien:

 

13. kolo – sobota 14. 1. 2017:

 

ŠK 98 Pruské – Eastern Wings Michalovce 17:0 (3:0, 8:0, 6:0)

 

NTS FK-ZŠ Nemšová – FBC Mikuláš Prešov 9:7 (3:0, 3:3, 3:4)

 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto – FbK Kométa Spišská Nová Ves 10:17 (4:4, 2:4, 4:9)

 

FbK Tvrdošín – 1. FbK BCF Banská Bystrica 14:1 (4:1, 4:0, 6:0)

 

iClinic VŠK FTVŠ Bratislava – ŠK Slávia SPU DFA Nitra 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

 

14. kolo – nedeľa 15. 1. 2017:

 

FbK Tvrdošín – FbK Kométa Spišská Nová Ves 7:11 (3:3, 3:6, 1:2)

 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto – 1. FbK BCF Banská Bystrica 9:2 (5:0, 1:1, 3:1)

 

NTS FK-ZŠ Nemšová – Eastern Wings Michalovce 11:2 (3:1, 5:1, 3:0)

 

ŠK 98 Pruské – FBC Mikuláš Prešov – za stavu 2:0 po prvej tretine, odstúpili hosťujúce hráčky zo zápasu pre zimu v športovej hale.

 

Aktuálna tabuľka po 14. kole:



Odoberajte newsletter