Vlado Gramblička opúšťa Tsunami a vracia sa do Dragonsu

Vladimír Gramblička florbalovo vyrastal v bratislavskom klube ŠK Dragons Ružinov, ktorý hrával extraligu mužov, no časom sa klub rozpadol. Bývalí hráči a nadšenci ho opäť oživili, no zatiaľ je účastníkom bratislavskej regionálnej druhej ligy. Z extraligy sa tak 25-ročný hráč, ktorý medzi časom pôsobil v kluboch ŠK Lido Prírodovedec a Tsunami Záhorská Bystrica, presunie o dve súťaže nižšie.

 

„V Dragonse som vyrastal. Ako 13-ročného ma rodičia prihlásili do tohto klubu, kde boli moje florbalové začiatky. Teraz sa tam vraciam. Mám tam kamarátov, s ktorými som florbalovo vyrastal a som s nimi dodnes v kontakte. Oni sú asi hlavným dôvodom, prečo sa vraciam do Dragonsu. Najradšej by som stále pôsobil v extraligovom Tsunami, ale neviem či by som ešte vedel obetovať toľko času pre extraligu a keď si nie som tým stopercentne istý, tak radšej to ukončím. Lebo ak by som sa extralige nevenoval naplno, tak to nemá význam podľa mňa,“ prezrádza Vladimír Gramblička, nová posila FBC Dragons Ružinov.

 

Vyskúšal si najvyššiu súťaž aj v iných bratislavských kluboch. „Do Lida som prišiel, keď sa rozpadol Dragons. Hľadal som si nový klub a „liďáci“ ma prijali. Tu som odohral celé dve sezóny, jednu barážovú a jednu s play-off. V každej som nabral nejaké skúsenosti a cítil som sa dobre v tom kolektíve, ale stále som si nebol sám istý po florbalovej stránke či to je pre mňa ideálne. Nejako som to ďalej neriešil a pripravoval som sa na ďalšiu sezónu. Počas prvého ročníka turnaja Slovak floorball cup ma oslovil Martin Kubovič. Ešte vtedy hráč Tatranu Střešovice. Prezradil mi svoje ambície do budúcnosti, že má v pláne sa vrátiť domov do Tsunami a či by som nechcel prestúpiť. Mňa hneď nadchlo, čo všetko mi porozprával a že aké má plány. Ale to sme sa len tak rozprávali a všetko bolo v rovine budúcnosti. To som si myslel a niekedy na začiatku sezóny ma znovu oslovil, že či idem a hneď som na to prikývol. Tak ešte v prvej polovici sezóny som odišiel na hosťovanie do Tsunami. A vtedy som zistil, čo to naozaj florbal je. S chalanmi z Tsunami sme sa poznali iba ako súperi zo zápasov už od mládeže, ale ihneď ma prijali medzi seba, už keď som prišiel na prvý tréning. To čo mi spomínal Maťo, že aké má ambície s tímom do budúcnosti, sa nám podarilo hneď prvú sezónu zrealizovať. Vyhrali sme titul majstra! Už po tej prvej majstrovskej sezóne som rozmýšľal nad návratom do Dragonsu, ale asi tak dva mesiace po titule som si uvedomil, že sme vyhrali ligu a že chcem hrať ďalej najvyššiu súťaž. V Tsunami som bol prvú sezónu len na hosťovaní a vtedy som nejako neplánoval pokračovať v tomto tíme, lebo to bolo pre mňa dosť náročné na cestovanie. Cesta na tréning mi trvala skoro hodinu autom a tak isto hodinu domov a ešte som to musel aj skĺbiť s robotou. Čiže som ďalšiu sezónu začal znova v ŠK Lido. A po niekoľkých zápasoch som si povedal, že ja chcem hrať v Tsunami! Tak sme sa tak isto ešte v prvej polke sezóny dohodli na prestupe a bol som plnohodnotným hráčom Záhorskej Bystrice. A hneď bol aj titul číslo dva. A aj keď som si uvedomoval, že stále budem musieť dosť cestovať a išlo to aj samozrejme do peňazí, napriek tomu som tam chcel pokračovať. Bola tam úžasná partia, v ktorej som sa nenaučil len zdokonaľovať sa vo florbale, ale chalani ma naučili vyhrávať. Pomohli mi nastaviť si víťaznú mentalitu. Obrovské emócie som tam zažíval. Či to bol niekoho hattrick či to bolo strelenie gólu v poslednej sekunde predĺženia či to bol zákrok brankára či to bola len zblokovaná strela či keď som dal ja gól v piatom finále a ani sám som nevedel ako sa mám tešiť. Toto všetko si budem navždy pamätať. Ale predovšetkým na spoločné úspechy. Na tú skvelú partiu,“ doslova vylial zo seba emóciu a spomienky, ktoré tvorili jeho florbalový život.

 

V podstate ešte mladý chalanisko si zahrá regionálnu ligu a určite ju obohatí svojimi skúsenosťami, no zároveň opúšťa extraligu... „Áno mám ešte len 25 rokov, ale ako som povedal, asi by som sa nevedel venovať extralige na sto percent. Ale florbal ma baví a hrať ho chcem, tak som sa opýtal mojich kamarátov či sa nájde v Dragonse pre mňa nejaké miesto a povedali, že sa niečo nájde. Tak sme sa dohodli,“ povedal Gramblička s úškrnom na tvári a na otázku aké ambície má Dragons v novej sezóne a či je toto jeho konečná stanica pohotovo odpovedal: „Podľa toho ako poznám chalanov, tak by určite chceli vyhrať ligu. Myslím, že nám nebude stačiť prvé kolo play-off... A čo sa týka mňa, vôbec neviem odpovedať na otázku či bude Dragons môj posledný klub v kariére. Neviem, čo bude o rok, o dva a tak ďalej.“



Odoberajte newsletter