1. LIGA DORASTECOV: Snipers ovládli západnú divíziu, východ patrí Florku

Odohraním dvanásteho kola v oboch divíziách sa naplnil program najvyššej slovenskej súťaže dorastencov, vďaka čomu poznáme účastníkov májových Majstrovstiev Slovenska dorastencov. 


Divízia Západ 

Lídrom tabuľky sa stali hráči Exelu, ktorí počas ôsmych zápasov po sebe nestratili ani jeden bod. Bratislavčania síce počas jedenásteho kola prehrali s hráčmi z AS (4:8) a v tom dvanástom remizovali s 1. FBC (3:3), podarilo sa im však nahrať 25 bodov a zároveň skórovať až 80krát (8 gólov na zápas). “Snajprom“ taktiež patria líderstvá v individuálnych tabuľkách hráčov, Martin Vrábel nahral najviac bodov-21, Marek Pacek skóroval najvyšší počet gólov-15 a Samuel Nyitrai získal prvenstvo v počte asistencii-11. 


AS Trenčín vstúpil do súťaže dvomi výhrami, po ktorých bolo skóre tímu priaznivé-17:1. Počas nasledujúcich dvoch zápasoch síce Trenčania zostali bez zisku bodov, v priebehu nasledujúcich kôl už zdolaní neboli a na lídra tabuľky strácajú len jeden bod, zároveň si na skóre pripísali najnižší počet inkasovaných gólov-27 spomedzi ostatných tímov divízie. 


Tsunami Záhorská Bystrica napriek prvým dvom prehratým duelom, počas nasledovných štyroch zápásov držalo šnúru bez straty bodov. Body si hráči odniesli aj po remíze z deviateho kola, kedy v súboji s 1. FBC bolo skóre na konci šesťdesiatej minúty 4:4 a po víťazstve z posledného kola nad hráčmi z Dubnice nad Váhom 7:4.


Posledným tímom, ktorý získal miestenku na Majstrovstvá dorastencov Slovenska je 1. FBC. Trenčania na prvé dve stretnutia, v ktorých nebodovali odpovedali následnými dvomi víťazstvami nad ŠK Victory Stars (2:4) a ŠK Lido (3:2), týchto súperov zdolali aj v druhých vzájomných dueloch. Okrem toho 1. FBC odohralo aj dvojicu remizových stretnutí, a to s Tsunami Záhorská Bystrica (4:4) a EXEL Snipers (3:3), vďaka čomu nahrali konečných 14 bodov.


Na Majstrovstvách dorastencov Slovenska odohrávajúcich sa od 12.5. (piatok) do 14.5. (nedeľa) sa predstavia najlepšie štyri tímy: EXEL Snipers Bratislava, FBK AS Trenčín, Tsunami Záhorská Bystrica, 1. FBC Florbal Trenčín.

Tímy ŠK Lido Prírodovedec a ŠK Victory Stars Dubnica n/V postupujú na Turnaj mládeže - dorastenci, ktorý sa bude odohrávať od 6.5. (sobota) do 8.5. (pondelok).


Divízia Východ 

Florko si odnieslo celkové víťazstvo aj v najvyššej súťaži dorastencov (divízia východ), ku ktorému sa dostalo aj zásluhou Juraja Čekana, ktorý sa umiestnil na prvej priečke bodovacej (30), gólovej (20) a asistenčnej (13) tabuľke. Košičania síce vošli do prvého kola s tesnou prehrou po derby s ATU (5:6), no prípadnej druhej prehre v súťaži zabránili a na konto si pripísali ďalších 6 výhier a 2 remízy. Okrem najvyššieho počtu skórovaných gólov, sa Florku podarilo zároveň najmenej krát zo všetkých tímov divízie inkasovať. 

 


Tím ATU vošiel do najvyššej súťaže dorastencov sériou piatich zápasov bez prehry, ktorú zastavili až Košičania z Florka v ich druhom vzájomnom zápase. Počas ďalších zápasov si ATU pripísal jednu remízu s Dolným Kubínom (4:4), 2 prehry a jedno víťazstvo, celkovo sa tak umiestnil na druhej priečke. 


Tretiu priečku si odniesli florbalisti zo Žiliny, ktorí vošli do série s víťaznou šnúrou troch zápasov, ktorá bola prerušená remízou s Florkom. Po dvoch prehrách si "Kobylky" odniesli všetky 3 body za víťazstvo nad Dolným Kubínom a bodovo sa im darilo aj v dvanástom kole, kedy zvíťazili nad ATU rozdielom triedy 4:1. 


FBC Predator Sabinov uzatvárajúci štvoricu postupujúcich na Majstrovstvá dorastencov celkovo zvíťazil 4krát, za čo si odniesol 12 bodov. Na domácej pôde najprv počas siedmeho a ôsmeho kola zdolali Žilinu (3:1) a Martin (9:2) a v úlohe hostí počas 10. a 12. kola zvíťazil nad ATU (3:6) a Dolným Kubínom (2:7).


Na Majstrovstvách dorastencov Slovenska sa predstavia najlepšie 4 tímy: FK Florko Košice, FaBK ATU Košice, FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, FBC Predator Sabinov.

Na májový Turnaj mládeže dorastencov postupujú tímy Florbalová akadémia Martin a Žatva 90 Dolný Kubín. 


Zdroje: Facebook FK Florko Košice, Facebook FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina, Facebook AS Trenčín florbal



Odoberajte newsletter