11. kolo aj s televíznym zápasom v podobe 47. košického derby

Kolotoč najvyššej mužskej súťaže sa nezastaví ani počas MS žien v Singapure a ani tento víkend. 11. kolo prinesie kompletný program zápasov, ktorý je rozdelený do troch hracích dní. Vrchol kola v podobe 47. košického derby bude pomyselnou čerešničkou na torte.

ATU Košice vs Florko Košice patrí k neodmysliteľnej súčasti Extraligy mužov a súboj odvekých rivalov si budete môcť pozrieť aj na obrazovkách Arena Sport 1 a rovnako aj na YouTube 2M media. 


Kapitola číslo 47. Také číslo bude so sebou niesť tradičné a najväčšie slovenské florbalové derby. Po návrate na Slovensko a k florbalu pôjde po dlhej dobe o špeciálny súboj pre kapitána čierno-bielych Filipa Čonku-Skybu, ktorý sa teší na tradičné emócie spojené s derby zápasmi. 

"Od zápasu očakávam kvalitne emócie na oboch stranách, veľa divákov a jedinečnú atmosféru na ktorú som sa tešil od kedy som za ATU opäť začal hrať. Tieto zápasy sú naša jednoznačná srdcovka a my všetci sa na tento zápas veľmi tešíme."

Aj kapitán Florka - Jakub Blaško považuje dané zápasy za odlišné od bežných extraligových zápasov. 

"Derby je iné od ostatných zápasov a to hlavne diváckou kulisou. Výborná atmosféra, možno často vyhrotené situácie na ihrisku. My ideme samozrejme vyhrať a uvidíme, či sa nám to podarí. ATU potrebuje body ale favorit sme my. Verím, že sa prídu diváci zabaviť a a slušne budú fandiť dobrému florbalu."


ATU v doterajšom priebehu sezóny dokázalo zatiaľ zvíťaziť v riadnom hracom čase len dvakrát, dvakrát zvládlo úspešne samostatné nájazdy a raz predĺženie. V tabuľke mu patrí 6. miesto s 13 bodmi. 

"Náš doterajší priebeh nebol presvedčivý a stratili sme veľa bodov. V lige už nie je ľahký zápas a je veľmi dôležitá fyzická príprava. Mame kvality ligu vyhrať, avšak záleží od nás ako pristúpime k zvyšku sezóny. Ako jeden z lídrov tímu sa timu snažím vsugerovať, že ak ligu vyhráme, tak z tých spomienok na úspešnú sezónu budú chlapci čerpať veľmi dlho aj v osobnom živote."

Filip Čonka-Skyba vedie svoj tím do zápasu proti Prešovu. FOTO: Peter Jesenský


Florko je na tom lepšie a aktuálne je na druhom mieste s 27 bodmi. Oranžovo-čierni si v utorkovej predohrávke poradili na domácej pôde s Prešovom, keď sa o víťazný gól postaral práve kapitán Jakub Blaško a otočil tak nepriaznivý stav z pohľadu Florka. 

"S priebehom základnej časti sme z pohľadu výsledkov spokojní. Herne je to roône podľa mentálneho nastavenia. Dokážeme rozdielom dvoch tried poraziť silné celky a následne sa trápiť s tímami zo spodnej časti tabuľky. Ideme zápas za zápasom, zbierame body a uvidíme kam to až dotiahneme." uzavreli hodnotenie doterajšieho priebehu sezóny Filip Čonka-Skyba a Jakub Blaško. 

Jakub Blaško je zatiaľ na treťom mieste klubových štatistík s 18 bodmi, Filip Čonka-Skyba rovnako tretí s 10 bodmi. 

Jakub Blaško so spoluhráčmi počaz zápasu proti Prešovu. FOTO: Peter Jesenský


V pondelok od 17:00 tak v košickej Hádzanárskej hale Slavomíra Šipoša vypukne pravá florbalová horúčka. Vy budete môcť byť pri tom aj pred TV obrazovkami alebo prostredníctvom YouTube. Tak si nenechajte ujsť tento tradičný florbalový súboj so všetkým, čo k tomu patrí. 


Program 11. kola Extraligy mužov 

Sobota 25. november 

TEMPISH CAPITOL Floorball Club vs 1, FBC Trenčín - 13:00 / ŠH SHZ Bratislava

Tsunami Záhorská Bystrica vs FBK Nižná - 17:50 / Viacúčelová ŠH Záhorská Bystrica 

Nedeľa 26. november

FBC DAG Prešov vs EXEL Snipers Bratislava - 13:00 / Spojená škola Prešov

DTF team Detva Joxers vs FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina - 14:00 / MŠH Detva

FBK AS Trenčín vs ŠK Lido Prírodovedec Bratislava - 19:00 / ŠC M-Sport Trenčín 

Pondelok 27. november - Televízny zápas 

FaBK ATU Košice vs FK Florko Košice - 17:00 / Hádzanárska hala Slavomíra Šipoša - Košice / Arena Sport 1


Užite si predĺžený víkend so slovenským florbalom. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter