ATU Košice ovládlo bez prehry aj Turnaj mládeže staršej prípravky

Ďalšiu spanilú jazdu predviedli čierno-biele farby z košického ATU. Malí "akademici" nepocítili chuť prehry ani v jednom z 8 zápasov a rovnako ako ich najmenší kolegovia z mladšej prípravky vyhrali v Trenčíne titul. 

Mestská športová hala a M-Sport Centrum v Trenčíne patrili poslednému vrcholu sezóny. Turnaj mládeže staršej prípravky priviedol do dvoch hál a na dovedna 5 hracích plôch 32 tímov z celého Slovenska. V silnej konkurencii, pred zaplnenými tribúnami hlavnej haly športového centra M-Sport sme mohli vidieť tie pravé florbalové emócie detí a fanúšikov. V silnej konkurencii si cestu za zápasom o titul "vyšliapali" ATU Košice a domáce AS Trenčín bieli. Trenčania začali turnaj remízou proti Hurikánu BA ale potom už našli premožiteľa až v samotnom finále. Plné tribúny, hymna a diváci aj vedľa mantinelov (podľa zápisu 150 divákov) videlo vyrovnaný zápas s tesnou výhrou pre ATU Košice 9:8. 

Košičania a ich cesta za titulom aj v staršej prípravke viedla postupne cez výhry nad Malackami, White Eagles Bratislava, Trenčianskými Teplicami, Galaktikos Bratislava, AS Trenčín červení, vo štvrťfinále nad Hurikán BA, semifinále nad bronzovou Modrou a vo finále proti vyššie spomenutému AS Trenčín bieli. 

8/8 a druhé zlato sezóny pre ATU Košice. 

Tréner strieborného tímu Michal Prno napriek prehre vo finále zhodnotil turnajovú cestu pozitívne: "Finálovy súboj proti ATU Košice musel divákov a rodičov baviť. Z oboch strán sa išlo nadoraz, tento florbal mal naozaj parametre. Dovolím si subjektívny pohľad, rozhodcov bolo vidieť viac, ako by bolo vhodné.... Vyhral ale o gól šťastnejší tím z Košíc, k čomu posielame gratuláciu. Trojdňový turnaj bieleho tímu hodnotím ako veľkú jazdu fantastického kolektívu kamarátov, ktorí si odnášajú striebro (a nezabudnuteľné spomienky) spomedzi 32 tímov z celého Slovenska." 


Bronzová bodka patrila zápasu medzi ŠK Florbal Modra žltí a žilinskými "kobylkami". Modranský tím prehral v semifinále 5:6 proti ATU a z dobre rozohratého turnaja rozhodne nechcel odísť bez medaile. Turnaj, počas ktorého prehral len dva zápasy zakončil víťazne a Žilinu zdolal 8:6. 


STUPNE VÍŤAZOV: 

1. ATU Košice

2. AS Trenčín bieli

3. ŠK Florbal Modra žltí


Všetky výsledky turnaja nájdete TU

Viac FOTO na našom Flickri: FOTO - Turnaj mládeže - Staršia prípravka


Fotogaléria


Odoberajte newsletter