CAPITOL postupnými krokmi napĺňa svoje ciele

Ani z ďaleka nie každá súťaž sa v súčasnom období môže pochváliť s tým, že stihla dohrať aktuálnu sezónu. To sa podarilo bratislavskému regiónu, presnejšie druhej lige mužov. Súťaž má víťaza, ktorým je nováčik CAPITOL Floorball Team Bratislava. Tento klub vznikol len počas minulého roka so smelými ambíciami, ktoré zatiaľ postupne napĺňa.

 

CAPITOL vyhral základnú časť s dvanásťbodovým náskokom a v osemnástich zápasoch prehral len dva z nich. V play-off potreboval na celkové víťazstvo šesť výhier a len jednu porážku zaevidoval v semifinále s béčkom Snipers. „Už od začiatku sme deklarovali tie najvyššie ambície. Cieľom bolo vyhrať druhú ligu a následne postúpiť do prvej ligy. Takže, ak sa kvalifikácia vzhľadom k súčasnej situácii uskutoční, určite sa jej zúčastníme,“ povedal najproduktívnejší hráč klubu ale aj celej súťaže Adrián Szabo„Osobne som nevedel akú úroveň mám v druhej lige očakávať. Sezónu sme začínali so siedmimi hráčmi na súpiske a postupne, keď sa náš tím rozšíril na pätnásť hráčov, už náš cieľ vyzeral veľmi reálne,“ doplnil bývalý hráč extraligového ATU Košice.

 

Prvé tri pozície obsadili v kanadskom bodovaní súťaže práve hráči z CAPITOL. Sú to však hráči z bohatými skúsenosťami. „Tím sme dôkladne tvorili. Skoro všetci hráči majú viacročné extraligové skúsenosti, preto nám to vo formáciách ide veľmi dobre. Pre mňa osobne to bola nová skúsenosť, pretože som bol zvyknutý na iný spôsob a úroveň hry,“ vraví Aďo, ktorý prešiel prakticky zo dňa na deň z najvyššej do najnižšej úrovne súťaže. „Z Košíc som odišiel z dôvodu pracovnej ponuky. Jednou z mojich úloh, bola aj príprava CAPITOL Floorball Teamu. Bolo teda prirodzené, že v ňom budem aj hrať. V každom prípade je našou víziou dostať sa do extraligy a tak dúfam, že si v nej ešte zahrám.“

 

Je verejne známe, že sa na súpiske družstva nachádzajú hráči zo všetkých kútov Slovenska a preto je zrejme veľmi náročné skĺbiť tréningový proces. „Väčšina hráčov pravidelne chodí na spoločné tréningy, ostatní trénujú individuálne. Určite nám pomáha aj to, že sa našich tréningov zúčastňujú aj hráči, ktorí pôsobia v extralige,“ prezradil robustný Východniar.

 

Pred časom vyhlásili dvaja zakladatelia klubu Roman Cíbik a Eduard Szabo, že si hráči aj niečo dokážu zarobiť. „Majitelia klubu od začiatku nastavili podmienky, ktoré sú na vysokej úrovni. Všetci sme dostali halovú obuv a práve pripravujeme klubové teplákové súpravy. Okrem toho, že hráči neplatia žiadne poplatky za členstvo, prípadne za tréningy, je pravdou, že všetci sme motivovaní za výsledky klubu aj finančne. Prvú časť odmeny sme dostali po základnej časti, druhú časť máme za play-off a je stanovený ešte bonus za postup do prvej ligy. Výšku týchto odmien ale nemôžem konkretizovať,“ potvrdil slovami na záver bývalý slovenský reprezentant.



Odoberajte newsletter