Florbalistov Pobrežia Slonoviny vo vlasti ocenili

Florbalová federácia Pobrežia Slonoviny sa vo vlasti dočkala pekného ocenenia. Na ôsmom ročníku ankety s názvom “les Awards du Sport Ivoirien” získali tamojší florbalisti špeciálnu cenu Sports+. Vyslúžili si ju za propagáciu a rozvoj florbalu v krajine.

 

„Bola to pre nás skvelá príležitosť, aby sme florbal odprezentovali pred všetkými zástupcami médii a športovými osobnosťami, ktoré sa na tomto podujatí zúčastnili,“ uviedol prezident Florbalovej federácie Pobrežia Slonoviny Marcel Wadja, cituje ho aj web Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) floorball.sport.

 

Národný tím Pobrežia Slonoviny sa na prelome januára a februára predstavil v Poprade v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2020. „Sloni“ síce pod Tatrami v kvalifikačnej skupine Eur 2 výsledkovo veľa vody nenamútili, no stali sa vôbec prvým africkým tímom v histórii, ktorí sa predstavil v súťaži o postup na svetový šampionát.

 

Florbalisti Pobrežia Slonoviny na kvalifikáciu pricestovali so siedmimi hráčmi (6+1). Postupne prehrali so Švajčiarskom 0:51, Belgickom 1:19, Ruskom 0:42 a Talianskom 2:25. Napriek vysokým nezdarom bavili po každom stretnutí priaznivcov v Aréne Poprad i protihráčov originálnym tancom. Okrem toho vyhoveli spomedzi všetkých reprezentácii suverénne najväčšiemu počtu žiadostí o spoločnú fotografiu.



Odoberajte newsletter