Slovákov a Slovenky čakajú prestížne zápasy Champions Cupu 2024

Slovenských florbalistov a florbalistky čakajú zápasy proti elitným tímom v rámci Champions Cupu 2024

Muži: 

Už zajtra večer od 19:00 nastúpi tím z hlavného mesta Česka - Bohemians Praha vo štvrťfinále florbalového "Pohára majstrov" proti najúspešnejšiemu švajčiarskemu tímu SV Wiler-Ersigen aj s najlepším slovenským florbalistom z minulej sezóny Michalom Dudovičom. Pre pražský tím to bude najväčší zápas v histórii klubu a pre fanúšikov si pripravil bohatý sprievodný program, špeciálnu edíciu tričiek alebo aplikáciu.

V drese aktuálneho víťaza Českého pohára z minulej sezóny pôsobia hneď viacerí Slováci (Batkovič, Melega, Gajdoš, Virga, Kvasnica) a aj tréner ženskej reprezentácie Slovenska - Michal Jedlička. Aj pre nich bude súboj s 13-násobným majstrom Švajčiarska špecifický. 

Zápas bude možné sledovať na platforme ceskyflorbal.tv. 

Odveta je na programe na pôde Wileru - 16. septembra. 

Formát Champions Cupu prešiel pred týmto ročníkom zmenami a z tzv. veľkej štvorky (Švédsko, Fínsko, Česko a Švajčiarsko) sa ho zúčastňujú dva tímy z daných štátov. Za výhru sa udeľujú 3 body, remízu 1 a za prehru 0. Rozhodujúcim faktorom v hre o postup sú práve body. Pri ich zhode sa napriek gólovým rozdielom hrá predĺženie. 

Michal Dudovič v drese SV Wiler-Ersigen. FOTO: SV Wiler-Ersigen


Ženy: 

16. septembra sú na programe zápasy ženskej časti Champions Cupu. V hre budú Vítkovice a Ostrava, v drese ktorých pôsobia viaceré slovenské florbalistky. Vo Vítkoviciach Michaela Šponiarová a v Ostrave sestry Kristína a Paulína Hudákové a Linda Pudišová. 

Vítkovice odštartujú púť najprestížnejšou klubovou súťažou vo florbale na pôde švajčiarskeho ZUG United a Ostrava na domácej pôde proti rovnako švajčiarskemu Kloten Dietlikon-Jets. 


INFO O CHAMPIONS CUPE 2024 NÁJDETE TU


 



Odoberajte newsletter