Historicky prvé Majstrovstvá sveta 3+1 už v máji vo Fínsku. Poď si s nami plniť sny!

Blíži sa ďalší historický míľnik pre florbal. Už v máji sa vo Fínsku uskutočnia vôbec prvé Majstrovstvá sveta 3na3 s brankárom! A ty môžeš byť pri tom. 

Slovenský zväz florbalu v spolupráci s 3x3florbal usporiada už 6. apríla 2024 celonárodnú kvalifikáciu v Michalovciach! 

Majstrovstvá sveta vo formáte 3na3 s brankárom sa budú konať počas ďalšieho svetového šampionátu vo fínskom meste Lahti. Od 8. do 12. mája sa v meste severne od Helsínk uskutočnia Majstrovstvá sveta junioriek, kde nebude chýbať ani Slovensko. Dievčatá budú obhajovať 5. miesto z Poľska. 

Medzinárodná florbalová federácia ale prišla aj so spomínanou premiérou na svetovej florbalovej scéne. O titul majstrov a majsteriek sveta (3+1) môže zabojovať dovedna 48 tímov - 24 u mužov a 24 u žien. Národné florbalové asociácie a federácie môžu na šampionát registrovať maximálne dva tímy pre obe pohlavia. Každý tím môže pozostávať maximálne s 8 hráčov/hráčok a dvoch brankárov/brankárok. K tomu ešte aj dvaja členovia realizačného tímu. Šampionátu sa môžu zúčastniť osoby staršie ako 15 rokov. 

Celé organizačné pokyny k MS 3+1 nájdete TU.

Pravidlá TU.

Šampionát sa uskutoční v modernom športovom komplexe Lahti Sport and Fair Centre, kde sú situované viaceré športoviská súčasne. 

Pohľad na športové centrum v Lahti. FOTO: lahdenmessut.fi

 


Národná kvalifikácia v Michalovciach! 

Poďme sa pozrieť, čo nás ale čaká a neminie ešte tu doma. Domáca - národná kvalifikácia na MS 3+1 sa uskutoční v Michalovciach 6. apríla. Tešiť sa môžete na florbalovú halu, kvalitné a moderné zázemie, ktoré ponúka areál Základnej školy T.J.Moussona, oddychovú zónu, vonkajšie ihrisko, hudbu, zábavu, súťaže a najmä deň plný florbalu. 

Víťaz berie všetko! 

V spolupráci medzi SZFB a 3x3florbal pripravíme tie najlepšie možné podmienky pre všetkých, ktorí si chcú plniť sny a zahrať si na Majstrovstvách sveta. Pomoc pri organizácii poskytne aj domáci klub Eastern Wings Michalovce, Olympijský klub Michalovce a Mesto Michalovce. *Pridáme aj ponuku a možnosť ubytovania v blízkosti miesta konania národnej kvalifikácie za výhodnú cenu pre tímy zo vzdialených častí republiky. 

Otvoríme kategórie (možnosť registrácie) pre obe pohlavia.

Registračný poplatok za jeden tím (300CHF) uhradí SZFB. 

Zvyšné náklady na dopravu, stravu a ubytovanie sú hradené priamo členmi tímu, ktorý sa zúčastní Majstrovstiev sveta. 


Kategórie: MUŽI / ŽENY (*kategória žien bude otvorená pri prihlásení minimálne 6 tímov)

Vekové obmedzenie: 15+ 


Info o registrácii zverejníme už čoskoro a možnosť registrácie nájdete TU.

REGISTRÁCIA NA NÁRODNÚ KVALIFIKÁCIU O POSTUP NA MS (3+1) ODŠTARTUJE 10. MARCA. Tak buď ready!

Sleduj sociálne siete SZFB a 3x3florbal, nech ti nič neunike a poď si spolu s nami plniť sny! A možno si aj TY zahráš na Majstrovstvách sveta vo Fínsku. 

Priamo TU ;)

Aréna v Lahti. FOTO: IFF

 



Odoberajte newsletter