Hyundai extraliga žien: Nadstavba odštartovala vo veľkom. Papieroví favoriti si svoju úlohu splnili. Cez víkend 2. kolo nadstavby

Vo všetkých zápasoch nadstavby mal jeden z tímov titul papierového favorita. To sa ale v žiadnom prípade nedá považovať za akúsi ľahkú „povinnú jazdu“. Najmä v lepšej časti nadstavby sme videli vyrovnané zápasy, v ktorých už zväčša rozhodujú iba detaily a skúsenosť.

V nadstavbe A mali hosťujúce tímy veľmi blízko k tomu, aby o všetko ozbíjali dobre našliapnuté domáce celky. Napokon však dievčatá na svojich palubovkách v oboch nadstavbách nesklamali 


Úvodné kolo nadstavby prinieslo štyri zaujímavé zápasy. Aj keď sa vo všetkých prípadoch na konci radovali domáce, víťazstvá neboli jednoznačné. V nadstavbe A Partizánske na svoje nováčikovské pomery vôbec nebudilo dojem ľahko zdolateľného súpera. Nie len, že sa prebojoval do TOP 4, ale aktuálne podáva výkony, ktoré v sobotnom kole robili problém aj lídrovi z Pruského. Skúsený káder ŠK 98 však doma nezaváhal aj vďaka brankárke Pavlíne Farulovej.

Napätie sa v sobotu dalo krájať na opačnom konci republiky. Spišskej sa síce nepodarilo bodovať naplno, no nenechala sa majstrovskou Nemšovou poraziť. Nemšová sa aj napriek výbornému výkonu musela uspokojiť s jedným bodom. V predĺžení mala posledné slovo Barbora Kocúrová a tak si Kométa odškrtla siedmu výhru v rade.

V nadstavbe B vyhralo doma Kysucké Nové Mesto proti Nitre pomerne hladko pomerom 11:5. Víťazstvo sa naopak nerodilo ľahko v Bratislave, kde nedisciplinovanosť hrala zásadnú rolu. Napriek okolnostiam Hurikán potešil fanúšikov a ustrážil si body. Predator Sabinov si na svoju prvú výhru bude musieť aj  naďalej počkať do ďalších kôl nadstavby B. 


Cez víkend čaká HEX 2. kolo nadstavieb. Zaujímavý súboj sľubuje najmä populárny šláger a zároveň repríza minuloročného finále – nabité považské derby rivaliek Pruské vs Nemšová.

Kompletný program 2. kola nadstavby:   
 
SOBOTA - 2.kolo

NTS FK - ZŠ Nemšová vs ŠK 98 Pruské | 19:00,  ŠC M-Šport Trenčín
FBK Harvard Partizánske vs ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves | 18:00,  MŠH Partizánske
FBC Predator Sabinov vs MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto | 16:00, MŠH Gym.A.Prídavka Sabinov

NEDEĽA - 2. kolo 

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs VŠK PdF UK Hurikán Bratislava | 18:00,  MŠH Nitra

Vybrané zápasy budete môcť sledovať na Huste.tv - https://huste.joj.sk/


Všetky dôležité informácie o dianí najvyššej súťaže žien nájdete na jednom mieste tu: https://www.szfb.sk/sk/stats/home/929/hyundai-extraliga-zien
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter