Juniorky na Polish Cupe piate. Tréner Ďuríček: Družstvo ukázalo svoj bojovný charakter

Slovenské juniorské reprezentantky absolvovali kvalitne obsadený medzinárodný turnaj - Polish Cup 2024. Počas štyroch dní absolvovali štyri zápasy a na ihrisku zanechali veľmi dobrý dojem a najmä ukázali bojovnosť a charakter. 

Zahrali si proti TOP tímu sveta Švédkam, ktorým podľahli v úvodnom súboji turnaja 2:5. Najlepšou hráčkou sa stala brankárka Romana Veleková, ktorá predviedla viacero výborných zákrokov. Na druhý deň zdolali naše dievčatá Dánky 5:3, keď dokázali otočiť nepriaznivé skóre z 0:2 na 4:2 a aj keď Dánky dokázali znížiť na 4:3 a skóre uzavrela Lenka Červená. V sobotu podľahli Švajčiarkam 2:4 napriek tomu, že viedli 2:1. Pred záverečným duelom o 5. miesto si tréner Dušan Ďuríček nič iné ako výhru nepripúšťal. A dievčatá ukončili turnaj skvelým výkonom a osemgólovou nádielkou do bránky Nórska. Takto zhodnotil turnaj Polish Cup 2024 tréner Dušan Ďuríček. 

"Naša účasť na Polish cupe bola dôležitá previerka pred MS. Odohrať zápasy proti súperom s akými sme sa stretli sa nepodarí len tak. Odohrali sme štyri kvalitné zápasy, kde toto družstvo ukázalo svoj bojovný charakter. Vytvára sa tu aj výborná partia, ktorá si rozumie aj mimo ihriska. To, čo nás na turnaji trápilo, bola koncovka. Dokázali sme si vytvárať výborné priíležitosti aj s top favoritmi ale nedokázali sme ich premieňať. Samozrejme budeme musieť pracovať aj po kondičnej stránke, čo je asi základ pre to aby sme na MS boli úspešní. Okrem samotnej hry dievčatá absolvovali niekoľko video rozborov z našej hry. Pozitívne vnímam aj to, že sa nám nikto nezranil a dali sme priestor 21 hráčkam a dvom mladým brankárkam, ktoré ukazujú svoju kvalitu a boli oporami tohto družstva."


Slovenské juniorky na Polish Cupe - 5. miesto. 

Švédsko 5:2 SLOVENSKO

Dánsko 3:5 SLOVENSKO

SLOVENSKO 2:4 Švajčiarsko

Nórsko 1:8 SLOVENSKO


 



Odoberajte newsletter