Kabíny si prebrali pre a proti. Žilina hlasovala, Lido zvolilo cestu na východ

Extraliga mužov má pred sebou krátku prestávku pred začiatkom playoff. Už v sobotu večer sme spoznali zloženie štvrťfinálových dvojíc a čakajú nás zaujímavé série

Všetko vypukne v sobotu 16. marca a nadviazať na výkony zo základnej časti bude chcieť jej víťaz - Žilina. Počas dlhodobej časti prehrala len dvakrát, proti Florku a proti Tsunami. Oba tímy rovnako postúpili do playoff. Hráči Žiliny si pred posledným zápasom základnej časti prebrali cenu pre víťaza, ktorú im odovzdal rrektor Žilinskej univerzity v Žiline Prof. Ján Čelko. Cenu prevzal kapitán "kobyliek" Ladislav Mirt. 

Ladislav Mirt s trofejou pre víťaza základnej časti Extraligy mužov. FOTO: cvak.sk


Kapitán Žiliny nám zároveň prezradil ako to vyzeralo pri voľbe súpera do prvého kola playoff. 

"So spoluhráčmi a trénermi sme mali ohľadom výberu súpera sedenie, kde sme preberali pre a proti. Nakoniec sme podľa hlasovania zvolili Prešov. Určite neočakávam jednoduchú sériu a vieme, že Prešov má v tíme kvalitných hráčov a taktiež sa im vrátili posily pred play-off. V tejto sérii bude pre nás najdôležitejšie ostať v hernej pohode a zvládnuť prvý zápas. Výhra v základnej časti nás samozrejme teší, je to odzrkadlenie našej dlhodobej práce a výkonnosti, ktorá by mala dosiahnuť vrchol práve v play-off." 

Právo druhého výberu malo Florko, ktoré v poslednom kole prehralo v košickom derby proti ATU Košice tesne 9-10. Po tom, čo si Žilina vybrala Prešov, malo Florko neľahkú úlohu výberu, pretože prvých osem tímov po základnej časti neponúka ľahkého súpera. Svoje o tom vie aj najskúsenejší hráč Florka - Lukáš Blaško. 

"V tejto sezóne je prvá osmička naozaj vyrovnaná a výber nebol jednoznačný. Každý súper, ktorý nám ako možnosť zostal má svoje silné ale aj slabé stránky. Voľba napokon padla na Nižnú. Určite nás nečaká nič ľahké. K postupu potrebuje družstvo 3 víťazstvá a my urobíme všetko pre to, aby sme ich dosiahli."

Lukáš Blaško po zápase proti ATU. FOTO: Peter Jäzva Jesenský


Ako tretí v poradí si vyberalo Lido, pre ktoré išlo o historicky najlepšie umiestnenie po základnej časti. Tím z hlavného mesta, ktorý disponuje veľkou silou v útoku v podaní vysoko produktívnej dvojice Nôta - Nehila (dokopy nazbierali 149 bodov!), si vybralo ATU. Podľa slov trénera Jakuba Horeckého rozhodlo poradie preferencií hráčov a členov realizačného tímu. 

"Voľbu sme si prešli v tíme a mali sme dohodnuté poradie podľa preferencií hráčov a realizačného tímu. Rovnako sme predpokladali že nám zostane na výber ATU a Tsunami. Zvolili sme cestu na východ najmä z toho dôvodu, že sme sa chceli vyhnúť derby zápasom v prvom kole play-off. Rovnako by sme proti Záhorskej stratili výhodu domáceho prostredia keďže zápasy hráme v rovnakej hale. Od zápasov proti ATU očakávam podobné diane ako posledný zápas v Košiciach. Energický, tvrdý a rýchly florbal na oboch stranách, môžem povedať za chalanov, že urobíme všetko pre to, aby sme postúpili ďalej, aj keď cesta nebude jednoduchá."

Lido tak prepísalo klubové dejiny v základnej časti. 

FOTO: Hugo Votruba


Prvé zápasy playoff sú na programe v sobotu 16. marca. Žilina privíta Prešov, Florko bude hostiť Nižnú, ATU pocestuje do hlavného mesta na pôdu Lido BA a odštartuje aj repríza finále z minulej sezóny medzi 1. FBC Trenčín a Tsunami Záhorská Bystrica. 

 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter