Kvalifikačnú premiéru zažijú Číňania a Iránci

Zloženie kvalifikačných skupín troch kontinentov je známe už niekoľko dní. Na záverečný turnaj Majstrovstiev sveta, ktorý sa uskutoční v decembri budúceho roku v Čechách, postúpi okrem domácej krajiny ešte pätnásť štátov.

 

Najpočetnejšie zastúpenie má Európa. Až 22 krajín sa zúčastní kvalifikácie v štyroch skupinách. EUR1 sa odohrá v estónskom Talline, EUR3 v lotyšskej Valmiere a skupiny EUR2 a EUR3 na Slovensku v Nitre. Okrem organizátora šampionátu, ktorým sú Česi, si z európskych skupín vybojuje postup na MS celkom desať krajín. Prvé dva tímy z každej skupiny a dve najlepšie družstvá na tretích miestach. Slovensko sa nachádza v skupine EUR2 a máme za súperov vicemajstrov sveta Švédov, Nemcov, Slovincov a Francúzov. „Považujem za veľkú výhodu, že budeme hrať opäť kvalifikačný turnaj v domácom prostredí. V Nitre bolo skvelé prostredie a už sa všetci do mesta pod Zoborom tešíme. Čo sa týka súperov v skupine, tak jednoznačným favoritom sú samozrejme Švédi a my si to o druhé postupové miesto rozdáme s Nemcami. Slovinci budú podľa mňa tiež nepríjemným súperom, čiže v žiadnom prípade nepodceňujeme žiaden zápas. Spravíme s chlapcami všetko pre to, aby sme vybojovali druhé miesto a zabezpečili si tak bezproblémový postup na šampionát,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie mužov Petr Koutný, ktorý sa v súčasnosti doliečuje po operácií kolena. Na blížiace sa prípravné zápasy s českou reprezentáciou, ktoré sa odohrajú už budúci víkend v Mladej Boleslavi, sa však hlavný tréner chystá pricestovať. „Teraz som na liečení a rehabilitujem, no verím, že náročnú cestu do Boleslavi zvládnem,“ prezradil Koutný.

 

Kvalifikačná skupina Ázia – Oceánia sa odohrá na ostrove Jeju v Južnej Kórei. Bude to premiérová udalosť, ktorú organizuje Kórea. Vo dvoch skupinách zabojuje deväť krajín o štyri miestenky na MS. Premiéru budú mať Číňania a Iránci. Americký kontinent bude na šampionáte zastupovať jeden zástupca. V kanadskej Ottawe si proti sebe zahrajú už tradične USA a Kanada.

 

Zloženie kvalifikačných skupín o postup na MS 2018 – Česká republika:

 

EUR1 (31. 1. – 4. 2. 2018, Tallin, Estónsko):

 

Fínsko, Estónsko, Poľsko, Belgicko, Holandsko, Lichtejnštajnsko

 

EUR2 (31. 1. – 4. 2. 2018, Nitra, Slovensko):

 

Švédsko, Nemecko, SLOVENSKO, Slovinsko, Francúzsko

 

EUR3 (30. 1. – 3. 2. 2018, Valmiera, Lotyšsko):

 

Švajčiarsko, Lotyšsko, Rusko, Taliansko, Maďarsko, Island

 

EUR4 (31. 1. – 4. 2. 2018, Nitra, Slovensko):

 

Dánsko, Nórsko, Španielsko, Rakúsko, Veľká Británia

 

AOFC (22. – 28. 1. 2018, Jeju, Južná Kórea):

 

Skupina A: Austrália, Južná Kórea, Thajsko, Čína, Irán

Skupina B: Japonsko, Singapur, Nový Zéland, Malajzia

 

AMERIKA (2. – 4. 2. 2018, Ottawa, Kanada):

 

USA, Kanada



Odoberajte newsletter