Kysucké Nové Mesto otočilo šláger v samom závere

Duel Kysuckého Nového Mesta s Nemšovou mal byť veľkým šlágrom už v pôvodnom októbrovom termíne a po vybudovaní pozícií na prvých dvoch priečkach šlo o zápas, na ktorý sa koncentrovala  všetka pozornosť. Dievčatá za očakávaniami neostali, hral sa skvelý florbal a na jeho konci bol famózny kysucký obrat.

 

Nemšovčanky boli povzbudené zvládnutou cestou po východnom Slovensku počas druhého januárového víkendu, zatiaľ čo Kysučanky chceli udržať tempo a rytmus zo sobotnej víťaznej dohrávky proti Tvrdošínu. Otvorené dianie v úvodnej tretine prinieslo štyri góly, dve nepremenené trestné strieľania, no po prestávke sa už zapol opatrnejší mód, ktorý viac sedel hostkám. Nemšová viedla 4:2 a do 55. minúty sa zdalo, že má všetko pod kontrolou. Potom sa však prvými sezónnymi gólmi o slovo prihlásila Sára Záteková s Klárou Svrčkovou a zrodil sa obrat na konečných 5:4.

 

Tieto družstvá hrajú už o dva týždne proti sebe opäť, čo pomôže definitívne vyformovať poradie v prvej štvorke a určí dvojicu tímov, ktoré sa do play-off zapoja až v semifinálovej fáze. Momentálne platí, že z najaktuálnejších piatich vzájomných zápasov vyhralo Kysucké Nové Mesto štyri a tretí raz po sebe platilo môj dom – môj hrad. Oba tímy majú z jedenástich zápasov 30 bodov a okupujú čelo tabuľky.

 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto – NTS FK-ZŠ Nemšová 5:4 (2:2, 0:2, 3:0)

 

Hlasy po zápase

 

Marián Chlebana (tréner FBK Kysucké Nové Mesto):Dnešný zápas považujem za výborný. Hralo sa hore dole v skvelom tempe. Našťastie nebolo poznať na babách, že máme v nohách včerajšiu dohrávku. Škoda dvoch nevyužitých trestných strieľaní v prvej tretine. Mali sme výbornú prvú tretinu, druhá bola z našej strany hluchá. Dievčatám sme v prestávke prizvukovali, že otočili už aj ťažšie zápasy. Verili sme si, že to dokážeme v tretej tretine zlomiť. Chytili sme sa na tom jednom góle a začali sme zodpovednejšie brániť. Ono to muselo prísť, lebo sme dovtedy nemali šťastie v koncovke. Boli tyčky, brvná, lietalo nám okolo brány. Som rád za takýto zápas.

 

Sára Záteková (najlepšia hráčka FBK Kysucké Nové Mesto):Do zápasu sme išli s veľkým odhodlaním. Zo začiatku sme tlačili na súperky a darilo sa nám aj premieňať šance. Boli sme aj vcelku behavé. V druhej tretine sme hrali poslabšie, nedarilo sa nám však premieňať šance. V tretej tretine to už bolo o poznanie lepšie, začali sme zasa behať a dali sme o jeden gól viac ako súperky. Som rada, že sa nám zápas podarilo dotiahnuť do víťazného konca.

 

Peter Tydlačka (tréner NTS Nemšová): Dnes to bol vynikajúci zápas z oboch strán. Rýchly, bojovný. Stretli sa dva najlepšie tímy tohto ročníka. Zápas bol do 55-tej minúty veľmi vyrovnaný. Zápas sme si však prehrali vlastnými chybami v poslednej päťminútovka. Ďakujem aktérom za skutočne vynikajúci florbal a už teraz sa tešíme na odvetu.

 

Terézia Zajacová (najlepšia hráčka NTS Nemšová):Dnešný zápas hodnotím veľmi pozitívne. Prvé dve tretiny sme boli lepším družstvom na ihrisku, ale potom sme si to prehrali vlastnými chybami. Nakoniec náš výkon i hru hodnotím pozitívne. Je pre nás lepšie prehrať takýto zápas teraz, ako potom vo vyraďovacej fáze. Musíme sa z tohto poučiť. Pevne verím, že nabudúce už to bude lepšie z našej strany a zvládneme záver zápasu."


Fotogaléria


Odoberajte newsletter