Medzinárodný deň florbalu: Radosť z florbalu si užili aj nepočujúce deti

Predvečer medzinárodného dňa florbalu priniesol veľmi zaujímavé spojenie. Spojil deti zo ZŠ a MŠ pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím v Bratislave a čerstvé účastníčky najvyššej florbalovej súťaže žien Hyundai Extraligy – FBK Harvard Partizánske.

 

Základnou myšlienkou, ktorá prišla od vychovávateľa a organizátora športových súťaží Michala Majtényiho bolo prepojenie školy, klubu a florbalového zväzu s cieľom prezentovať aktivity školy širokej verejnosti a zároveň ukázať deťom, čo sa dá poctivým tréningom dosiahnuť. Keďže sa Michal venuje na škole športovým aktivitám, začali deti pod jeho vedením trénovať na súťaž florbalových zručností pre deti I. stupňa ZŠ. Učia sa florbalovým zručnostiam a práve dievčatá z Partizánskeho im dnes prišli pomôcť k ich zdokonaľovaniu. Samotné hráčky doplnil klubový a reprezentačný juniorský tréner Dušan Ďuríček aj člen prezídia Slovenského zväzu florbalu Roman Cibík.

 

Viac o udalosti prezradil samotný iniciátor: „Od školského roku 2021/2022 sme vytvorili florbalový krúžok na 1. a 2. stupni. Ide o  mix chlapcov a dievčat. Šport je v mojej práci kľúčovým nástrojom motivácie detí do pohybu, zdravého životného štýlu a tiež odovzdávania hodnôt fair play, bojovnosti a nevzdávania sa, aj keď sa nedarí. V tomto je šport pre deti s postihnutím vhodný nástroj ako sa osobnostne rozvíjať a aj preto sa snažíme často ponúkať im motivačný vzor  úspešného športovca resp. športového klubu. Práve spolupráca s Harvardom a SZFB je pre nás prospešná najmä z odborného a motivačného hľadiska, keďže najmä deti 1. stupňa sú naši florbaloví začiatočníci. Deti si florbal veľmi obľúbili a aj preto naša škola ponúkla prezentáciu florbalového krúžku počas natáčania nového dielu RTVS v programe Televízny klub nepočujúcich, ktoré sa uskutočnilo práve dnes, v predvečer medzinárodného dňa flobalu.  Tu vznikla naša myšlienka, ako začať spoluprácu s Harvardom a SZFB, o ktorej som už dlhšie premýšľal.

 

Načasovanie spoločného tréningu detí nemohlo byť lepšie a my sme veľmi radi, že sme súčasťou krásnej myšlienky prepojenia florbalu, detskej radosti, odolnosti a vôle posúvať sa, aj práve vďaka športu, vpred. Držíme palce deťom na ZŠ a MŠ pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím v Bratislave, aby ich florbal napĺňal a na súťaži florbalových zručností ukázali čo sa v nich skrýva.

Pretože florbal je šport pre všetkých.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter