Mimoriadne vyrovnané sviatočné kolo. Televízny zápas po nájazdoch pre ATU Košice

Mimoriadne vyrovnané výsledky priniesli dnešné zápasy 8. kola Extraligy mužov. Sviatočné kolo divákov rozhodne nenudilo a až v troch prípadoch videli predĺženie, televízny súboj medzi Prešovom a ATU Košice dospel do samostatných nájazdov.

Takmer 200 divákov v Prešove videlo vyrovnaný priebeh a o víťazovi musela rozhodnúť až nájazdová lotéria. S tou majú hráči ATU Košice čerstvú skúsenosť, keď v predošlom kole doma zdolali AS Trenčín, rovnako až po nájazdoch. Tabuľkový susedia sa doťahovali na výsledkovej tabuli a po základnej časti hry si rozdelili cenné body. Extra bodík pridal ATU rozhodujúcim samostatným nájazdom Jakub Talarovič. Rovnako tomu bolo aj v predošlom zápase. Pre sociálne siete FBC DAG Prešov zápas zhodnotil obranca Erik Dančo: "Zápas bol veľmi fyzicky náročný, aj vyrovnaný, o čom svedčí aj to, že sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch, žiaľ pre súpera. Ale nedá sa uprieť naša obrovská snaha. Na chlapcov som veľmi hrdý, lebo dali do toho srdce. Žiaľ nevyšlo to. Každopádne bodík je cenný a my si ho veľmi vážime. Ďakujem divákom za to, že prišli a urobili skvelú atmosféru."

Najlepšími hráčmi TV duelu sa stali domáci brankár Erik Sninčák a hosťujúci Daniel Olekšák. 


Aj v ďalších zápasoch 8. kola sme videli vyrovnané výsledky. Žilina zdolala AS Trenčín 8:7, pričom viedla už 7:3. Hostia ale dokázali vyrovnať a tri body pre domáce "kobylky" zabezpečil v 53. minúte Ladislav Mirt. Žilina je tak naďalej na čele súťaže o tri body pred Lido Bratislava, ktoré zdolalo Tsunami 9:6. 1. FBC Trenčín prehral aj tretíkrát v rade. Postarali sa o to hráči Nižnej, ktorí dokázali otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia. Na začiatku tretej časti hry prehrávali už o štyri góly 2:6 ale nakoniec sa tešili z výhry po predĺžení. Do nadstaveného času poslal zápas v 57. minúte Martin Šangala. Výrazne mu k tomu dopomohol Filip Kuráň, ktorý v rohu súperovej obrany vybojoval loptu, prenikol až do útočného pásma a prihral na gól práve Šangalovi. O extra bod naviac pre Nižnú sa postaral v 63. minúte Tomáš Reguly, aktuálne druhý najproduktívnejší hráč súťaže. 

Predĺženie videli diváci aj v zápase Snipers Bratislava a Capitol s úspešnejším koncom pre hostí. Na body sa natrápilo aj košické Florko, ktoré zdolalo nováčika súťaže tesne 8:7 gólom Michala Bačišina z 54. minúte. 



Už v piatok pokračuje program Extraligy mužov naplno ďalej. Čaká nás predohrávka 9. kola medzi AS Trenčín a Prešovom. V sobotu následne zvyšné zápasy 9. kola. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter