Na Orave sa chystá už dvanáste pokračovanie TS Cupu

Pokračujeme v predstavovaní posezónnych turnajov, ktoré sa organizujú na Slovensku. Začiatkom júna (2. až 4. 6. 2017) sa na Orave uskutoční už jedenásty ročník medzinárodného florbalového turnaja TS CUP o pohár primátora mesta Tvrdošín.

 

Hlavnými organizátormi podujatia sú Milan Burdeľ a Michal Cvanciger. Turnaja sa každoročne zúčastňuje približne štyridsať tímov so Slovenska, Čiech a Poľska. Hrá sa vo dvoch vekových kategóriách muži a amatéri. Hlavnou cenou pre víťaza je finančná odmena 200 € v oboch kategóriách. Vyhlasuje sa aj najlepší hráč, brankár a strelec v oboch kategóriách. „Boli ročníky, na ktorých si zahrali aj Maďari a tiež Lotyši, no každoročne sa nám vracajú niektoré družstvá, čo je pre nás česť a dobrá spätná väzba. Samozrejme nevyhovieme určite všetkým, ale snažíme sa, aby sa tu všetci cítili dobre a zahrali si kvalitný florbal. Aj keď si osobne myslím, že takéto podujatia sú skôr o zážitkoch, nových kontaktoch a oddychu,“ povedal jeden z dvojice organizátorov Milan Burdeľ.

 

Do Tvrdošína si príde zahrať množstvo veľkých florbalových hviezd z českej najvyššej súťaže a reprezentácie, no taktiež z poľskej najvyššej súťaže nehovoriac o slovenských reprezentantoch, ktorých je na tomto turnaji každoročne veľmi veľa.

 

Turnaj je pravidelne zaradený do kalendára SZFB, ČFBU a IFF. „Snažíme sa prilákať čo najviac zahraničných družstiev. Záujem prejavili už aj Švédi no napokon im to prekazila letecká doprava. Posledné ročníky organizujeme veľkú florbalovú párty, na ktorú chodí strašne, ale strašne veľa pekných žien,“ dodal s úsmevom Burdeľ.

 

Organizátori chcú uspokojiť aj metalovo-rockových fanúšikov festivalom, ktorý mal v predchádzajúcom ročníku svoju premiéru. Aj tento rok sa festival uskutoční s legendou a dobrými kapelami. „V hlave máme kopec myšlienok a na príprave jedenásteho ročníka neustále pracujeme. Všetko ukáže čas, ako si stým poradíme a čo bude v našich silách pripraviť. O novinkách a pripravovaných akciách budeme fanúšikov a účastníkov turnaja priebežne informovať na stránke turnaja www.tscup.sk a faceboku. Celý realizačný tím sa už teraz teší na všetkých účastníkov.“



Odoberajte newsletter