Nemšová vyhrala nadstavbu a spoločne s Kysuckým N.M. smeruje priamo do semifinále

Hyundai Extraliga prechádza do vyraďovacej fázy. Najdôležitejšia časť sezóny štartuje pre štvoricu tímov 2. marca a pre dvojicu tímov až 16. marca. Po poslednom kole nadstavby tak poznáme zloženie štvrťfinále aj dva celky, ktoré si na svoje súperky počkajú priamo v semifinále.

Ide o víťazky nadstavby z Nemšovej a Kysucké Nové Mesto. Zvyšná štvorica - Spišská Nová Ves, Harvard Partizánske, Pruské a Hurikán čaká o dva týždne začiatok štvrťfinálových súbojov. 

Sobota definitívne určila poradie po nadstavbovej časti v najvyššej ženskej súťaži. Do posledného kola sme nevedeli, kto sa stane víťazom tejto časti súťaže a kto bude druhým semifinalistom. Nemšová rozhodla o víťazstve v nadstavbe na "domácej" pôde v Trenčíne po výhre nad Spišskou Novou Vsou. Kométa potrebovala na priamy postup do semifinále tri body a zápas mal všetko, čo sa od tejto dvojice tímov očakáva. Vyrovnaný priebeh, pekné akcie a góly. V 51. minúte znížila hosťujúca Klára Grossová na 7-6 ale už o pár sekúnd išla Nemšová opäť do dvojgólového vedenia. Postarala sa o to Kristína Vyletelková po výbornej prihrávke po osi ihriska od Denisy Papiernikovej. Akciu si môžete pozrieť TU. Spišská už do konca duelu neskórovala a Nemšová pridala v poslednej minúte ešte jeden gól. Stala sa tak víťazom nadstavbovej časti Hyundai Extraligy, ktorú nám zhodnotila Alexandra Švančarová

"Nadstavbovú časť hodnotíme celkom pozitívne, šli sme do nadstavby pripravené bojovať. Nepodcenili sme celú prípravu a poctivo sme si tréningy odmakali, či už kondične alebo na hokejkách. V poslednom zápase so Spišskou sme uhrali dobrý výsledok, no kto pozeral zápas, tak vie, že to nebolo celkom ľahké. Spišská je rovnako veľmi dobre pripravená a nič nedá zadarmo, každú chybu trestá. My sme sa snažili plniť taktické pokyny a týchto chýb sa vyvarovať. Nečakali sme výhru v základnej časti, po generačnej obmnene sme šli do novej sezóny s cieľom, ukázať mladším spoluhráčkam ako sa hrá florbal v Nemšovej a myslím, že oni zas nám na oplátku ukázali, že sú na svoj vek veľmi šikovné a sen o zisku ďalšieho titulu pre náš klub môže byt znova splnený. Rovnako ako prípravy na celú ligu, či nadstavbu sme nepodcenili, rozhodne nepodceníme ani prípravy na semifinále, nech už sa našim súperom stane ktokoľvek."

NTS FK - ZŠ Nemšová - ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves 9:6 (2:0, 4:4, 3:2)

Góly: 1. Ondreičková Kristína, 16. Kopčanova Nina, 22. Mrázová Zuzana, 24. Vendžúrová Hana, 32. Švančarová Alexandra, 40. Švančarová Alexandra, 50. Vyletelková Kristína, 51. Vyletelková Kristína, 60. Kulová Timea - 21. Talpašová Katarína, 23. Talpašová Katarína, 25. Talpašová Katarína, 27. Grossová Klára, 44. Sabolová Sophia, 51. Grossová Klára
Návšteva: 96 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie 

 

Kysucké Nové Mesto si rovnako ako Nemšová zabezpečilo účasť v semifinále po vysokej výhre nad Partizánskym 12-3. Výrazne k tomu prispela šesťbodová Laura Chúpeková, ktorá sa zároveň stala najproduktívnejšou hráčkou nadstavby aj základnej časti. V oboch častiach nazbierala dovedna 47 bodov za 21 gólov a 26 asistencií. 

Pre Nemšovú a Kysucké tak prichádza na rad dlhšia zápasová prestávka a oba tímy sa môžu pripravovať na semifinále, ktoré odštartuje 16. marca. 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto - FBK Harvard Partizánske 12:3 (3:1, 4:0, 5:2)

Góly: 4. Faktorová Alexandra, 9. Tvrdá Veronika, 17. Komzalová Viktória, 25. Varošová Ema, 27. Chupéková Laura, 28. Tvrdá Veronika, 33. Faktorová Alexandra, 45. Chupéková Laura, 51. Chupéková Laura, 51. Chupéková Laura, 55. Chupéková Laura, 59. Dúbravská Veronika - 10. Vršková Michaela, 42. Dobišová Sofia, 60. Červená Lenka
Návšteva: 82 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


Nadstavba B vyvrcholila zápasom medzi Pruským a Hurikánom, ktorý dospel až do samostatných nájazdov. V nich boli napokon úspešnejšie hráčky z hlavného mesta. 

ŠK 98 Pruské - VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava 6:7 sn (2:1, 3:0, 1:5, 0:0)

Góly: 7. Mikulčíková Martina, 11. Trošková Jana, 22. Pohorelcová Simona, 26. Žikavská Michaela, 34. Žikavská Michaela, 41. Žikavská Michaela - 1. Čintalanová Kristína, 4. Kičová Karolína, 41. Kľúčiková Adela, 42. Čintalanová Kristína, 46. Čintalanová Kristína, 58. Čintalanová Kristína, 60. Čintalanová Kristína
Návšteva: 28 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


A takto vyzerá zloženie štvrťfinálových dvojíc v play-off. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter