Zápasy o všetko! Streda v znamení piatych semifinále Hyundai extraligy žien

Dramatické semifinálové série ponúka play off Hyundai extraligy žien. Po víkende nepoznáme ani jedno meno finálového tímu a tak sa o všetkom rozhodne v stredu večer v piatych zápasoch. Kysucké Nové Mesto privíta v ŠH Skalité v súboji o finále Partizánske a Nemšová v sTC Aréna Púchov zabojuje proti Spišskej Novej Vsi 

Vráťme sa ešte k uplynulému víkendu, počas ktorého nevyužila Spišská ani jeden domáci mečbal a rovnako ani Partizánske, ktoré po sobotnej výhre viedlo v sérii 2:1. 

Sobotu nemala Kométa rozhodne svoj deň. Pred domácim publikom strelili hráčky Spišskej Novej Vsi len jediný gól, čo na efektívnu a odhodlanú Nemšovú nemohlo stačiť. Hosťky sa presadili až deväťkrát a rázne tak odmietli koniec série a celej sezóny. Piatimi bodmi pomohla k výhre Nemšovej Denisa Papierniková. 

Nedeľný štvrtý zápas začali oba tímy opatrne. Prvá tretina gól nepriniesla a diváci na neho museli čakať až do 23. minúty, keď sa presadila hosťujúca Adriána Bahnová. Domáce v druhej časti ani raz neskórovali, naopak Nemšová pridala ešte dva góly. Prvý presný zásah Spišskej prišiel až v poslednej časti hry zásluhou Barbory Tall. Na viac sa už ale Spišiačky nezmohli a dovolili tak Nemšovej vyrovnať sériu. Potvrdilo sa tak, že posledný krok býva najťažší. 

Víkend z pohľadu Spišskej zhodnotila Barbora Kocurová

"V sobotňajšom zápase nám chýbala najmä koncentrácia . Už v prvej tretine sme dostali 4 góly a po vlastných chybách sme prepadávali a dostali ďalšie. V nedeľu sme svoju koncentráciu aj výkon zlepšili. Prvá tretina bola vyrovnaná no postupne sme dostali 4 góly, posledný do prázdnej brány a do konca zápasu sme skórovali len raz, čo je veľmi málo. Práve to sa nám stalo osudným počas celého víkendu. Chýbalo nám lepšie zakončenie a využitie našich šancí, ktoré sa nám naskytli, naopak Nemšová naše chyby potrestala. Vôbec však nevešiame hlavy aj keď nám domáce zápasy nevyšli. V poslednom zápase to bude pre oba tímy všetko alebo nič, takže pôjdeme naplno do posledného zvyšku síl, aby sme sa dostali do finále. Zlepšíme koncentráciu, zakončenie a veríme, že to dopadne v náš prospech aj keď to nebude na domácej palubovke." 


V druhej sérii medzi Harvard Partizánske a Kysuckým Novým Mestom videli diváci napínavé a vyrovnané zápasy. Ten sobotný dospel až do predĺženia a domáce si strelili dva nešťastné vlastné góly. Ani to ich ale nezlomilo a zápas poslali do extra času. Keď už všetko nasvedčovalo tomu, že uvidíme samostatné nájazdy, chybu obrany hostiek využila Lenka Červená a nekompromisne rozhodla o druhom bode pre obhajkyne titulu. Na časomiere svietil čas 69:54. 

Ani nedeľa nebola jednoznačná pre jeden alebo druhý tím. Domáce v ňom viedli 3:1 na začiatku tretej časti hry ale v ďalšom priebehu sa presadilo už len Kysucké Nové Mesto. Víťazný gól strelila po výbornej prihrávke od Laury Chúpekovej - Silvia Šamajová. Strelecké konto zápasu uzavrela do prázdnej domácej brány Laura Chúpeková a aj v tejto sérii uvidíme už zajtra večer piaty zápas. 

Aktuálne druhá najproduktívnejšia hráčka súťaže, Laura Chúpeková, videla uplynulý víkend nasledovne. "Víkend hodnotím celkovo pozitívne pre oba tímy. Sezóna je vyrovnaná a je vidno, že oba tímy chcú byť vo finále. V sobotu to bol vyrovnaný zápas a nám chýbalo povestné šťastie na to, aby sme ho doviedli do víťazného konca. To sa naopak podarilo Lenke Červenej. Aj v nedeľu išlo o vyrovnaný duel, v ktorom sa predviedli oba tímy a ukázali, ako sa hrá play off. Pred poslednou tretinou sme si povedali, že toto nebude náš posledný zápas sezóny a to nás nakoplo. Najdôležitejší gól v doterajšom priebehu seźony napokon strelila Silvia Šamajová ale pochvala patrí celému tímu. Zajtrajší zápas bude veľmi dôležitý a bude to o tom, kto bude chcieť viac postúpiť do finále. Veľmi sa na neho teším, pretože práve pre tieto chvíle hráme florbal a takéto zápasy a série nás ako hráčky posúvajú vpred a vpred posúvajú aj celý tím." 

Kapitánka Partizánskeho Lenka Červená si myslí, že jej tím si zaslúži hrať opäť po roku finále. 

"Tento víkend sme mali možnosť ukončiť semifinalovú sériu. V sobotu po skvelom výkone sme do zapasu dali všetko čo bolo v našich silach no na nedeľné víťazstvo sme už nestačili keď po “vyhratom” zápase 3:1 sme ťahali za kratší koniec a prehrali sme 3:5. V stredu sa ukáže kto bude viac chcieť. No myslim si, že pre florbal obetujeme strašne veľa, nie len na ihrisku, ale aj mimo neho. Dáme do toho všetko a preto si myslím, že si opäť zaslúžime hrať finále."


Sobotné výsledky semifinále č.3: 

ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves - NTS FK - ZŠ Nemšová 1:9 (1:4, 0:1, 0:4)

Góly: 9. Buková Miriam - 3. Kulová Timea, 7. Švančarová Alexandra, 9. Vendžúrová Hana, 15. Bahnová Adriána, 24. Dobrodejová Veronika, 45. Vyletelková Kristína, 48. Papierniková Denisa, 56. Tašárová Denisa, 56. Kopčanova Nina
Návšteva: 209 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

FBK Harvard Partizánske - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 6:5 pp (3:1, 0:2, 2:2, 1:0)

Góly: 8. Oškrdová Alexandra, 9. Dobošová Tamara, 19. Vršková Michaela, 45. Vršková Michaela, 54. Červená Lenka, 70. Červená Lenka - 6. Faktorová Alexandra, 22. Chupéková Laura, 35. Dobošová Tamara, 42. Valentová Ela, 48. Škvrndová Ema
Návšteva: 316 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


Nedeľné výsledky semifinále č.4: 

ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves - NTS FK - ZŠ Nemšová 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Góly: 50. Tall Barbora - 23. Bahnová Adriána, 27. Kulová Timea, 36. Vendžúrová Hana, 59. Mrázová Zuzana

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

FBK Harvard Partizánske - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 3:5 (2:1, 0:0, 1:4)

Góly: 8. Červená Lenka, 18. Kašlík Lýdia, 49. Červená Lenka - 14. Chupeková Klaudia, 49. Tvrdá Veronika, 53. Chupéková Laura, 59. Šamajová Silvia, 60. Chupéková Laura
Návšteva: 362 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


O všetkom sa tak rozhodne zajtra večer. Sledujte zápasy naživo TU. Kto si zahrá o titul v Hyundai extralige? Dozvieme sa už zajtra večer. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter