Novým členom florbalovej rodiny je FBC Inferno Močenok

V obci Močenok dominuje futbal a hádzaná, no nás veľmi teší, že sa tam rozbehol malý súkromný florbalový klub FBC Inferno Močenok. Vznikol v roku 2018, keď sa spojila skupinka nadšencov florbalu. Postupne to z nuly vybudovali na úroveň fungujúceho klubu. Prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko zavítal do tejto obce a odovzdal zástupcom klubu štartovací balíček.

 

V Močenku majú veľmi mladý mužský tím, ktorý by v budúcom roku chcel okúsiť regionálnu druhú ligu, teraz začínajú s tréningami s deťmi od 7 do 12 rokov. Majú trénera brankárov a dvoch licencovaných koučov. „Ako majiteľ florbalového klubu v Močenku som v prvom rade rád, že mladí ľudia športujú a rovnako som ešte radšej, že si vyberajú práve čoraz populárnejší florbal. V našej obci je dominantný futbal a hádzaná, no našou tvrdou prácou začíname do popredia dostávať aj florbal! Začali sme neobvykle s mužskou kategóriou, kde sme vybudovali mladý a ambiciózny tím. Treba myslieť na budúcnosť a tou sú naše deti, ktoré nemusia tráviť čas za počítačom, práve naopak hodinka až dve v športovej hale pomôže každému. Verím, že naše deti svoju lásku k florbalu budú pestovať aj naďalej. Naši tréneri sa budú o to snažiť, aby mali motiváciu stať sa dobrými florbalistami. Pomoc od Slovenského zväzu florbalu vnímam ako veľmi pozitívnu udalosť. Oceňujeme veľmi priateľský prístup, ktorý navodzuje výbornú atmosféru. Pán prezident Martin Kopejtko dal tímu cenné rady a motivačné slová, ktoré pomôžu každému od toho najmladšieho za čo mu všetci ďakujeme,“ povedal predseda FBC Inferno Močenok Róbert Lešš.

 

S dobrými pocitmi odchádzal zo stretnutia aj Martin Kopejtko, ktorý povedal: „Pre slovenský florbal je nesmierne dôležité, že aj v tejto ťažkej dobe vznikajú nové kluby, ktoré nemajú len kategóriu dospelých, ale je veľmi dôležité, že vznikajú aj kluby, ktoré majú vo svojich radoch aj mládež a klub tak budujú od základov. Medzi takéto kluby sa zaradil aj Močenok. Mal som možnosť osobného stretnutia priamo v športovej hale s majiteľom a zakladateľom tohto klubu Róbertom Leššom a taktiež s miestnym sponzorom. Súčasťou mojej návštevy bolo aj odovzdanie štartovacieho balíčka pre nového člena našej florbalovej rodiny, ktorého súčasťou bola aj nálepka Slovenského zväzu florbalu, ktorú prakticky okamžite umiestnili na mantinel, aby od prvého okamihu mali svoju identitu. Zo stretnutia mám veľmi dobrý pocit a je úplne jedno v akom kúte Slovenska nám vznikajú nové kluby, pretože dôležité je, že vznikajú a majú záujem sa mu venovať. Verím, že sú tu dobre nasmerovaní a ten najdôležitejší základ už majú. Priestory na trénovanie a ľudí, ktorí sú z vlastného odhodlania presvedčení pracovať s florbalom a podporovať ho. Aj my sa im budeme na ich ceste snažiť pomôcť, aby sa cítili medzi nami dobre a verím, že k štartovaciemu balíčku časom pribudnú poháre, diplomy či medaile, prípadne nejaký slovenský reprezentant alebo reprezentantka.“


Fotogaléria


Odoberajte newsletter