Partizánske a Spisšká doplnili semifinálovú štvoricu

V najkratšom možnom čase postúpili do semifinále hráčky Harvardu Partizánske aj Kométy Spišská Nová Ves. V sobotu tak oba tímy spečatili postup do TOP4 a doplnili Nemšovú a Kysucké Nové Mesto v semifinále

Zhodne 3:0 na zápasy postúpili obhajkyne titulu z minulej sezóny a aj hráčky Spišskej Novej Vsi do bojov o finále. Oproti minulej sezóne sa do semifinále nepodarilo prebojovať hráčkam Pruského, ktoré podľahli práve Partizánskemu. V sobotu napokon prehrali tesne 1:2, keď v 29. minúte využila zlé načasovanie striedania Prušťaniek mladá a talentovaná Ela Valentová. Jej gól bol zároveň posledným v zápase aj v celej štvrťfinálovej sérii. 

V sobotu večer sme zároveň spoznali aj semifinálové dvojice. Nemšová si zahrá proti Spišskej a Kysucké proti Partizánskemu. Ako videl celú sériu svojho tímu proti Pruskému tréner Partizánskeho - Dušan Ďuríček?

"S tým, čo predviedli dievčatá vo štvrťfinálovej sérii som nadmieru spokojný. Boli to ťažké zápasy, kde súper hral tvrdo, ale my sme sa s tým celkom slušne vysporiadali. Na začiatku sme si povedali, že chceme sériu ukončiť v troch zápasoch, tak plán vyšiel na jednotku. My sme absolvovali pred play-off sústredenie, ktoré nám veľmi pomohlo ako po hernej stránke, tak hlavne na to, že kolektív sa viac stmelil a to, čo dievčatá predvádzajú v šatni pred alebo po zápasoch svedčí o tom, že tu momentálne vládne veľká pohoda a bavíme sa všetci florbalom. Samozrejme Lenka Červená prebrala rolu kapitánky a zhostila sa tejto funkcie na výbornú vo svojom mladom veku. Je jej plné ihrisko a berie zodpovednosť za celé družstvo na seba a strelecky sa začína presadzovať aj mladá Ela Valentová, ktorá prišla k nám ako strelkyňa, čo potrvdzovala v príprave pred sezónou. Začiatok sezóny síce ukázal, že potrebuje ešte čas a že playoff je iné ako prípravný turnaj, ale už sa adaptovala a začína postupne ukazovať čo v nej v tomto mladom veku je. Samozrejme ostatné hračky si zaslúžia tiež pozornosť, odvádzajú na ihrisku výbornú robotu a dúfam, že to nadšenie a nasadenie potvrdíme aj v semifinále."

Harvard narazí na Kysucké Nové Mesto, ktoré má rovnako veľa talentovaných hráčok a s ktorým má túto sezónu negatívnu zápasovú bilanciu. Kysučanky dokázalo Partizánske zdolať len raz v základnej časti po samostatných nájazdoch. 

"Vieme, že nás čaká ťažký súper, ktorý nám v poslednom zápase naložil, ale my vieme kde sme robili chyby, všetko sme si prebrali a nerobíme si z tohto súpera vôbec ťažkú hlavu. Vieme kde je ich sila, kde majú slabiny, tak musíme sa na to len dobre pripraviť a ukázať to potom na ihrisku." uzavrel očakávania pred semifinále tréner Ďuríček. 

Aj v druhej sérii má jeden tím negatívnu sériu zo základnej časti aj nadstavby. Spišská v tejto sezóne zdolala Nemšovú len raz a to v základnej časti 4:3 po samostatných nájazdoch. 


Výsledky tretích zápasov štvrťfinále Hyundai Extraligy: 

VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava - ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves 1:10 (0:4, 1:3, 0:3)

Góly: 24. Kičová Karolína - 3. Grossová Viktória, 6. Hrabovská Daniela, 7. Sabolová Sophia, 20. Hrabovská Daniela, 22. Marcinková Katarína, 25. Hrabovská Daniela, 34. Gondová Frederika, 40. Marcinková Katarína, 45. Talpašová Katarína, 47. Sabolová Sophia, 57. Hrabovská Daniela
Návšteva: 27 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

ŠK 98 Pruské - FBK Harvard Partizánske 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Góly: 13. Hrehušová Ivana - 27. Červená Lenka, 29. Valentová Ela
Návšteva: 62 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


Zloženie semifinálových dvojíc: 


Semifinále štartuje už túto sobotu 16. marca. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter