Po zdolaní Nóriek máme cieľ na dosah!

Slovenský ženský tím každým dňom na domácom svetovom šampionáte dokazuje, že je dobre pripravený na cestu za svojim cieľom. Dnes dievčatá vyhrali nad Nórskom 7:4 a zahrajú si o konečné piate miesto na svete.

 

Víťazstvo sa však ani zďaleka nerodilo ľahko. Naše súperky boli od začiatku viac pohyblivejšie a taktiež aktívnejšie, čo spôsobilo Slovenkám nemalé problémy. V šiestej minúte sa z úvodného gólu tešili Nórky, no Michaela Šponiarová dokázala z presilovej hry vyrovnať. V druhej časti prvej tretiny však naše súperky strelili dva góly a odskočili Slovenkám na 1:3.

 

Motivácia pre dosiahnutie vytýčeného cieľa však bola silnejšia a slovenské reprezentantky prišli zo šatní po prestávke ako vymenené. Zrazu ich bolo plné ihrisko a góly nenechali na seba dlho čakať. Gólostroj odštartovala opäť Miška Šponiarová a o vyrovnanie sa z presilovej hry postarala Denisa Ferenčíková. V polovici súboja Slovenky zle vystriedali, čo využila Tone Einstulen a naklonila misky váh na súperovu stranu. Definitívny a dokonalý obrat zariadila dvoma gólmi líderka kanadského bodovania celého šampionátu Paulína Hudáková, ktorá mimochodom prekonala rekord v počte bodov v histórii šampionátov z roku 2011, ktorý doteraz s 25 bodmi držala Švédka Emelie Lindström.

 

Skóre 5:4 v prospech slovenských reprezentantiek sa nemenilo takmer počas celej záverečnej tretiny. Naše dievčatá rozumnou hrou držali loptu na svojich hokejkách, hoci Nórky občas pohrozili nebezpečnými strelami, ktoré kryla výborne chytajúca Karolína Krištofová. Necelé dve minúty pred koncom zasadila smrtiaci úder Nórkam Katka Klapitová, ktorá zvýšila na 6:4 a v samom závere takmer cez celé ihrisko trafila do čierneho a do opustenej bránky súperiek kapitánka Lucia Košturiaková – 7:4.

 

Slovensko je tak už len jediný krôčik od splnenia cieľa, ktorým je piate miesto a zajtra čaká naše dievčatá od 11.15 hod Lotyšsko.

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (hlavný tréner Slovenska): „Bol to náročný zápas a my sme odohrali najhoršiu prvú tretinu zo všetkých na celom šampionáte. Chápem, že dievčatá boli uťahané po súboji s Fínskom, no rolu hrala aj ich hlava, pretože si spočiatku zafixovali, že Nórky nie sú Fínky... Opäť dobre zachytala gólmanka Krištofová, ktorá nemala toľko práce ako včera, no to je niekedy horšie než keď má práce vyše hlavy. Napokon sa dievčatá rozbehli a dokázali zvíťaziť, čo nás všetkých potešilo.“

 

Jana Trošková (hráčka Slovenska): „Som rada, že zápas dopadol dobre, no spočiatku sme mali všetky po náročnom súboji s Fínskom ťažké nohy, ale neskôr sme sa dokázali rozbehnúť.“

 

Katarína Klapitová (hráčka Slovenska): „Na začiatku sme boli všetky akosi uťahané zo včerajška a ťažko sme sa s tým vyrovnávali. Počas prvej prestávky však prišli jasné pokyny od trénera, ktorý na nás zvýšil hlas, čo sa prejavilo na našej hre v ďalšom priebehu. Víťazstvo ma veľmi potešilo, lebo sme v hre o piate miesto, ktoré chceme vybojovať zajtra s Lotyškami.“

 

SLOVENSKO – Nórsko 7:4 (1:3, 4:1, 2:0)



Odoberajte newsletter