Kristína Belicová: "Florbal mi dal do života veľmi veľa."

Aktuálne najproduktívnejšia Slovenka v českej najvyššej súťaži ČEZ Extraliga - Kristína Belicová má za sebou jednu z najúspešnejších základných častí sezóny. V drese Chodova vyhrala Pohár Českého florbalu a predstaví sa tak v Lige majstrov a so spoluhráčkami ovládli aj celú základnú časť.

Kristína nazbierala v 17 zápasoch 32 bodov za 20 gólov a 12 asistencií a patrí jej celkovo 9. miesto v kanadskom bodovaní základnej časti. Vo štvrťfinále čaká Chodov pražské derby proti Bohemians. 


My sme Kristínu pred štartom kľúčovej časti sezóny trošku vyspovedali. 

Si aktuálne najproduktívnejšia Slovenka v ČEZ Extralige. Ako vnímaš osobné štatistiky a ako hodnotíš základnú časť v podaní tvojho tímu, ktorú ste vyhrali?

"Hodnotím to jedine pozitívne je fajn vidieť že mi to stále strieľa (smiech), ale sama by som góly nedala takže vďačím za to aj spoluhráčkam samozrejme. Čo sa týka procesu základnej časti tak bola celkom náročná či už po psychickej alebo fyzickej stránke a som rada, že sa mi to v mojej kariére podarilo a som šťastná aj za tím. Ale ešte nič nie je na konci a sezóna pokračuje."

Aké sú tvoje očakávania a očakávania Chodova od playoff?

"Tento šport ma naučil nemať očakávania, takže asi len to, že sa musí hrať do konca. A za Chodov, budeme sa snažiť hrať ako doteraz ešte viac pridať, a uvidíme kam až nás to dostane."

Popíš nám ešte pocity po výhre v Českom pohári a postupe do Champions Cupu?

"Pre mňa to bol veľmi zaujímavý pocit. ÚPrimne som nevedela ani ako sa mám tešiť. Po toľkých strieborných medailách som bola veľmi šťastná, že sa nám to konečne podarilo prelomiť. Ale celkovo mám radosť z toho výkonu čo sa nám podaril a samozrejme pocity z víťazstva boli skvelé."

Radosť Kristíny Belicovej so spoluhráčkami po zisku Pohára Českého florbalu. FOTO: Flickr Florbal Chodov


Popíš fanúšikom ako vyzerá tvoj týždeň? Ako často trénuješ, čomu sa venuješ mimo florbalu? Čo ťa napĺňa okrem florbalu vo voľnom čase?

"Trénujem štyrikrát do týždňa, trikrát máme halový tréning a jeden kondičný, ktorý môžeme spraviť vo fitku alebo individuálne, a potom cez víkend zápas. Rada si odpočiniem od florbalu napríklad prechádzkou so psíkom, alebo len rada oddychujem doma. Ešte sa snažím študovať popri florbale ale väčšinu týždňa zaberie práve florbal."

Na záver. Čo pre teba znamená florbal a ako dlho sa mu ešte plánuješ venovať?

"Florbal mi dal do života veľmi veľa. Od kamarátov po nejakú disciplínu v živote, sprevádza ma od 6 rokov, čo už je dlhá doba a stále ma to baví. Ale pomaly bude na čase sa s ním rozlúčiť. Ešte nemám nič naplánované takže to vyplynie časom zo života."


Do štvrťfinále play-off najvyššej českej súťaže žien sa dostali aj ďalšie slovenské hráčky. V drese Vítkovíc nechýba Michaela Šponiarová, ktorá so svojim tímom narazí na Bulldogs Brno v bráne ktorého je Karolína Krištofová a na Ostravu aj so setrami Hudákovými a Lindou Pudišovou, čaká Liberec. 

 



Odoberajte newsletter