Predohrávka 13. kola pre Florko. Prešov prišiel o body v závere zaujímavého duelu

Včerajšia večerná predohrávka 13. kola Extraligy mužov so sebou priniesla zaujímavé východniarske derby. Domáce Florko Košice chcelo natiahnuť víťaznú sériu a Prešov zapísať do tabuľky ďalšie dôležité body.

Oba celky ponúkli divákom vyrovnaný duel a skóre sa prelínalo z jednej strany na druhú. Hostia z Prešova viedli 2:1, 4:3 aj 5:4 ale domáci dokázali vždy vyrovnať a v závere aj strhnúť výhru na svoju stranu. O víťazný gól stretnutia sa postaral dvojgólový Jakub Blaško, kapitán Florko Košice. Na druhej strane sa dvakrát za Prešov presadil Šimon Leško, ktorý po zápase neskrýval sklamanie a pre Košice Online sa vyjadril nasledovne: 

Myslím si, že by sme si nejaký bod zaslúžili. Bol to dobrý zápas a prehra veľmi mrzí. Asi sme zlyhali v hlavách. V druhej i tretej tretine to bolo otvorené a na konci sme to takticky nezvládli. Nerád sa vyhováram na skúsenosti, mali sme si to počas prestávky lepšie rozobrať. Vedeli sme, že Florko bude tlačiť, ale  nepostrážili sme si to.“

Dva góly Šimona Leška Prešovu na body nestačili. 


Florko tak natiahlo víťaznú sériu na číslo 4, pre Prešov išlo o druhú prehru v rade a aktuálne mu patrí v tabuľke 7. miesto. Florko je druhé. 

FK Florko Košice - FBC DAG Prešov 7:5 (1:0, 2:4, 4:1)

Góly: 20. Blaško Lukáš, 32. Bačišin Michal, 32. Hrabčák Peter, 48. Blaško Jakub, 57. Blaško Lukáš, 58. Blaško Jakub, 59. Doša Alex - 24. Kandráč Štefan, 30. Kriš Jozef, 33. Leško Šimon, 36. Leško Šimon, 50. Letkovsky Martin
Návšteva: 87 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


Extraliga mužov pokračuje cez víkend 11. kolom, ktoré je rozdelené do troch dní a vyvrcholí pondelkovým televíznym zápasom v 47. košickom derby medzi ATU Košice a Florko Košice. Zápas budete môcť sledovať od 17:00 na obrazovkách Arena Sport 1 a rovnako aj na YouTube 2M media. Tak si to nenechajte ujsť. 

 


Fotogaléria

Súvisiace články


Odoberajte newsletter