Pruské pokračuje v sezóne bez prehry

Séria úradujúcich majsteriek ženskej extraligy bez jediného prehratého zápasu sa postupne zvyšuje. K osemnástim zápasom základnej časti aktuálnej sezóny, pribudli ďalšie tri vo štvrťfinále. Semifinálová séria s Nemšovou však nebude jednoduchá. Druhú dvojicu tvoria Spišská Nová Ves a FbK Tvrdošín.

 

Považské derby sa začne netradične v Trenčíne a bude v nedeľu pokračovať v Púchove. Dievčatá z Pruského tak nebudú mať vyslovene domáce prostredie, ktoré býva v Dubnici nad Váhom. Aj napriek tomu sú majsterky odhodlané v semifinálovej sérií proti Nemšovej uspieť. Vzájomné zápasy sezóny boli v rukách Pruského, ktoré si s Nemšovou poradilo dvomi výhrami 8:4 a 14:3. Dievčatá z Pruského sa budú spoliehať na aktuálnu streleckú formu troch svojich hráčiek, ktorými sú Trošková, Bližňáková a Veronika Dobrodejová. Tieto dievčatá vo štvrťfinále potiahli svoj tím. Určite sa k nim budú chcieť pridať aj skúsené harcovníčky, ako Hrehušová, či Kňažková. Nemšová má mladé družstvo, ktoré v súbojoch s iClinic strelecky podržali skúsenejšie hráčky Izraelová so Strapkovou.

 

 

Vicemajsterky zo Spišskej Novej Vsi privítajú doma FbK Tvrdošín. Kométa chce postúpiť do finále a zopakovať si minuloročnú reprízu proti Pruskému. Oravčanky sa však v poslednom čase rozbehli a tak to vyzerá na zaujímavú semifinálovú sériu. Východniarkam, ale aj celej súťaži, strelecky velí slovenská reprezentantka Paulína Hudáková, ktorá má v tohtoročnom play-off priemer až štyri góly na zápas! Vzájomná bilancia aktuálnej sezóny je v réžií Kométy, ktorá zvíťazila nad Tvrdošínom 13:0 a 11:7. Zverenkyne Milana Burdeľa majú na to káder, aby sa pokúsili Spišiačky poriadne potrápiť.

 

Program semifinále extraligy žien:

 

1 – Semifinále – sobota 18. 3. 2017:

 

16.00 hod – ŠK 98 Pruské – NTS FK-ZŠ Nemšová (Športové centrum M-Šport, Ostrov, Trenčín – Zamarovce)

14.00 hod – FbK Kométa Spišská Nová Ves – FbK Tvrdošín (ŠH, Za Hornádom, Spišská Nová Ves)

 

2 – Semifinále – nedeľa 19. 3. 2017:

 

14.00 hod – ŠK 98 Pruské – NTS FK-ZŠ Nemšová (sTC Aréna, Športovcov, Púchov)

10.00 hod – FbK Kométa Spišská Nová Ves – FbK Tvrdošín (ŠH, Za Hornádom, Spišská Nová Ves)



Odoberajte newsletter