Pruské získalo v Sabinove dva body

Pokiaľ chcel Sabinov udržať kontakt s hornou štvorkou tabuľky, potreboval doma zdolať Pruské, s ktorým si v ostatných rokoch vybudoval slušnú rivalitu. Na konci októbra pri Váhu to nevyšlo a v domácom prostredí na Šariši získali jeden bod. Prúšťanky mali na dosah plný bodový zisk, ale víťazstvo si pripísali aspoň po predĺžení.

 

Sabinov prehral šiesty raz po sebe, zatiaľ čo hostky zaznamenali víťazstvo v treťom z ostatných štyroch odohraných kôl. Pre ŠK 98 ide zároveň o doteraz najhodnotnejší skalp z haly súpera, nakoľko predošlé tri boli proti družstvám z dna extraligového poradia. Najvýraznejšou mierou sa podeň podpísala štvorbodová Lenka Lenčéšová a trojbodová Simona Pohorelcová. V druhej tretine človek mohol nadobudnúť pocit, že Pruské svoje súperky definitívne zlomilo a dokráča ku trom bodom, lenže domáce sa nevzdali. Paradoxne, pomohol päťminútový trest a červená karta Kataríny Marcinkovej.

 

Počas oslabenia Sabinov dvakrát skóroval a dianie v riadnej hracej dobe dotiahol ku remíze 6:6. Trikrát sa v zápase trafila Daniela Hrabovská, dvakrát Barbora Tall. Druhé predĺženie v sezóne, opäť v ňom bol Sabinov a opäť prehral. Po 54 sekundách rozhodla Lenčéšová, ktorá tak odčinila svoj faul, ktorý zase predchádzal vyrovnávajúcemu gólu. Pruské tak má 20 bodov, rovnako ako Spišská Nová Ves a delí sa o tretie respektíve štvrté miesto. Sabinov už má šesťbodové manko a jeho situácia nevyzerá ružovo.

 

FBC Predator Sabinov – ŠK 98 Pruské 6:7pp (1:3, 2:3, 3:0 – 0:1)

 

Hlasy po zápase

 

Ján Motešický (tréner FBC Predator Sabinov):Nezačali sme od začiatku zápasu dobre. Nechali sme hráčky po našich individuálnych chybách strieľať góly. V tretej tretine sme dorovnali súpera, bohužiaľ, v predĺžení súper po štandardnej situácií dal gól. Ďakujeme súperovi za zápas.

 

Daniela Hrabovská (najlepšia hráčka FBC Predator Sabinov):Do zápasu sme vstupovali s cieľom uhrať čo najlepší výsledok. Prvé dve tretiny nám nevyšli, no v tretej sme prestrieľali súpera a zápas sa dostal do predĺženia. Tam sme, žiaľ, prehrali.

 

Vladimír Gábor (tréner ŠK 98 Pruské):Napriek víťazstvu sme v podstate sklamaní, pretože sme ten jeden bod stratili. Boli sme dve tretiny lepším tímom, ale v päťminútovej presilovke sme namiesto zvýšenia náskoku dvakrát inkasovali, čo dosť narušilo našu psychiku . Potom sme spravili zbytočné chyby a súper vyrovnal. Vďaka dobre zohratej štandardke vyrovnali ďakujem za zápas.

 

Pavlína Farulová (najlepšia hráčka ŠK 98 Pruské):Tento zápas hodnotím pozitívne, aj keď to ku koncu bolo veľmi vyrovnané. Dve tretiny sme hrali, čo sme chceli a aj to vychádzalo. Vytvárali sme si šance, dali sme góly. Bohužiaľ, v tretej tretine sme prestali hrať našu hru a Sabinovčanky sa dotiahli a vyrovnali. Podarilo sa nám vyhrať aspoň po predlĺžení, takže ďakujem babám za výkon.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter