Reprezentačné okno: Muži v Česku, ženy a juniorky v Galante, juniori v Trenčíne

Máme za sebou bohatý reprezentačný víkend v rámci septembrového asociačného termínu. Všetky štyri reprezentačné kategórie muži, ženy, juniorky a juniori absolvovali reprezentačné zrazy a množstvo tréningov. 

Spoločná foto zo sústredenia mužskej reprezentácie v Lipníku nad Bečvou. 


Mužský výber si rozprestrel "stan" v českom Lipníku nad Bečvou, kde v miestnej športovej hale našiel, ako už tradične, kvalitné zázemie pre tréning aj následnú regeneráciu. Výber Radomíra Mrázka absolvoval počas 2 dní 5 tréningových jednotiek a v nominácii nechýbali už tradičné opory mužskej reprezentácie. 

Kvalitné zázemie v Športovej hale Lipník nad Bečvou. FOTO: https://www.ts-lipnik.cz/sportovni-hala


Ženský výber sa spoločne s juniorkami stretli v Galante a absolvovali spoločné aj oddelené tréningy.

Spoločná foto zo sústredenia žien a junioriek v Galante.


Reprezentácia žien pokračuje v príprave na vrchol roka - decembrové Majstrovstvá sveta v Singapure. Ešte predtým ho čaká domáci medzinárodný turnaj šiestich krajín - 6 NATIONAL FLOORBALL CHALLENGE v Banskej Bystrici a následne novembrový záverečný zraz pred odchodom na MS 2023. 

Z tohto dôvodu sme minulý úspešne podpísali zmluvu o spolupráci Slovenského zväzu florbalu s riaditeľom Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica - Matejom Tóthom pri organizácii tohto medzinárodného podujatia ?? - 6 National Floorball Challenge žien, (????Poľsko,????Dánsko,????Nórsko/????Lotyšsko/????Nemecko a ????Slovensko), ktoré sa uskutoční 19.10-22.10.2023 v Banskej Bystrici.

“Medzinárodný turnaj je súčasťou prípravy našich reprezentantiek pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta, ktoré sa uskutočnia v decembri tohto roku v Singapure. Verím, že po úspešnom projekte EYOF 2022 v Banskej Bystrici, ktorého bol aj florbal súčasťou v rámci početne navštevovanej Fun zóny, bude aj toto medzinarodné podujatie v poradí ďalšim, ktoré pomôže rozvoju florbalu v tomto regióne a vytvorí optimálne prostredie a podmienky nášmu národnému tímu v priprave na záverečný šampionát” dodal prezident SZFB - Martin Kopejtko.

Riaditeľ Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica - Matej Tóth a prezident SZFB - Martin Kopejtko.


Podujatie ponúkne okrem kvalitných medzinárodných zápasov aj bohatý sprievodný program - fun zónu, súťaže a zábavu v spolupráci s 3x3florbal, o hladký priebeh sa postarajú dobrovoľníci a dobrovoľníčky z bee.volunteer a nebudú chýbať ani športové osobnosti ???? a ich autogramiáda a ďalšie bonusy pre návštevníkov a deti z lokálnych škôl. 


Slovenskí juniori prvým oficiálnym zrazom odštartovali nový dvojročný reprezentačný cyklus, ktorý vyvrcholí MS 2025 vo Švajčiarsku. V dobre známom prostredí Športového centra M-Sport v Trenčíne si zverenci Jakuba Horeckého okrem tréningov zmerali sily s prípravnom/priateľskom zápase s domácim výberom mužov AS Trenčín.


Chlapcov prišiel navštíviť aj prezident SZFB a predseda Komisie reprezentácie a medzinárodného rozvoja Juraj Matejka. 

“Ako komisia v spolupráci so SZFB urobíme všetko pre vytvorenie čo najlepších podmienok, ktoré dopomôžu reprezentácii čo najlepšie odprezentovať slovenský florbal, ako po hernej tak aj výsledkovej stránke.” dodal po zraze Juraj Matejka.

Pokračuje Martin Kopejtko - prezident SZFB.

“Každý z chalanov, ktorý dostane príležitosť reprezentovať Slovensko ju musí pevne uchopiť a využiť v prospech celého tímu. Každý z nich musí pochopiť a uveriť, že úspešnym sa športovec nestáva tým, že o tom hovorí, ale že preto musí každý z nich niečo urobiť. Držím palce celému realizačnému tímu a hráčom na ich spoločnej ceste odprezentovať slovenský florbal v čo najlepšom svetle.”

Najbližšie sa juniorská reprezentácia stretne koncom októbra v Trenčíne. 


#reprezentácie 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter