Sabinov zvládol vstup do sezóny v prešovskom azyle

Sabinovčanky a Tvrdošínčanky proti sebe zatvárali nedohrané play-off 2020 a vzájomný zápas stihli zohrať aj v krátkom odohranom úseku z nasledujúcej sezóny. Vzhľadom na okolnosti tak ide o dvojicu, ktorá sa v ostatnom čase konfrontuje veľmi často, ale počas leta prešli ich zostavy veľkými zmenami. FBC Predator káder vhodne doplnil dievčatami z okolitých klubov, na Orave rezonovali najmä odchody viacerých skúsenejších hráčok. Šarišanky majú proti tomuto súperovi dlhodobo dobrú bilanciu a v prvom kole nového ročníka to potvrdili výhrou rozdielom piatich gólov.

 

Duel sa hral v Prešove a „domáce“ Sabinovčanky tak nemali plnohodnotné domáce prostredie. Veľké gólové hody sa počas štyridsiatich minút rozhodne nekonali a brankárky lovili loptičku zo svojej siete len veľmi sporadicky. Čistého konta sa nedočkali ani jedna z nich, no spokojnejšia predsa bola domáca defenzíva. V úvodných dvoch tretinách síce domáce hráčky svoju prevahu do skóre nepremietli, no v tretej to už padalo ľahšie a zastavili sa na ôsmich strelených góloch.

 

Góly si hráčky delili rovným dielom a medzi jedenástimi zásahmi sa našli len dve viacgólové strelkyne. Na domácej strane Tamara Točeková ku dvom zásahom pridala aj jednu asistenciu, na strane hostiek dvojgólová Daniela Valenčinová. Keďže šlo o otvárací zápas sezóny, Sabinov sa usadil na čele extraligového poradia, zatiaľ čo Tvrdošínčanky budú svoje prvé sezónne body naháňať v nedeľu na Spiši.

 

FBC Predator Sabinov – FBK Tvrdošín 8:3 (2:0, 1:1, 5:2)

 

Hlasy po zápase

 

Ján Motešický (tréner FBC Predator Sabinov) :Dnešný zápas sa vyvíjal v náš prospech aj z dôvodu toho, že sme si konečne zahrali po dlhom období. Netrénujeme síce v našej hale, ktorá je v rekonštrukcii, trénujeme v iných halách, ale som spokojný. Súpera sme nepustili ku nijakým vážnejším otočeniam v hre. Ďakujem súperovi za zápas.

 

Sofia Sabolová (najlepšia hráčka FBC Predator Sabinov):Podľa mňa sa zápas vyvíjal dobre v náš prospech. Väčšinu zápasu sme boli na lopte, snažili sa napádať súperov a darilo sa nám v tom. Ďakujem za zápas.

 

Milan Burdeľ (tréner FBK Tvrdošín):Od začiatku to bol dosť vyrovnaný zápas, no skúsenosti sabinovských hráčok starej štruktúry sa troška ukázali a podržali Sabinov. My sme sa viac-menej zohrávali, máme troška omladený káder aj dneska sme tu trošku v oklieštenej zostave. Ale fakt baby podali bojovný výkon a naozaj je na čom stavať. Dneska si aj po prehre zaslúžia pochvalu. Ďakujem.

 

Veronika Dúbravská (najlepšia hráčka zápasu):Vedeli sme, že to bude pre nás ťažký zápas a dve tretiny sme odohrali super. Tretiu sme poľavili a aj sme ju prehrali.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter