Slováci dnes proti majstrom sveta

Dnešný tretí hrací deň na svetovom šampionáte juniorov vo švédskom Växjö definitívne určí dvojice, ktoré sa stretnú v ďalších bojoch o medaily, či o záchranu v A divízií, no a ukáže sa, kto si zahrá o postup z B divízie.

 

V našej skupine A by malo byť všetko jasné, no za predpokladu, že večerný zápas vyhrajú domáci Švédi nad Dánskom. V takom prípade bude jasné, že Fínsko postúpi do semifinále z prvého miesta hoci ich čaká od 16.30 hod súboj so slovenskou reprezentáciou. Švédi by postúpili z druhého miesta a Dánsko by si zahralo o konečné piate miesto. Slovensko čaká náročný duel o siedme miesto, ktoré by v prípade víťazstva znamenalo záchranu v elitnej svetovej spoločnosti.

.

Skupina B má už semifinalistov istých. O prvé miesto si to rozdajú Česi so Švajčiarmi. Nášho súpera spoznáme v zápase medzi Lotyšskom a Poľskom. Družstvo, ktoré prehrá sa zajtra od 19.00 stretne so Slovenskom.

 

B divízia taktiež uzavrie súboje v skupinách. Poslední Japonci sa už od 10.00 stretnú proti Estónsku, ktoré si víťazstvom zabezpečí postup do semifinále. Nóri majú už postup vo vrecku a potvrdiť prvenstvo v skupine bez straty bodu môžu v stretnutí s Kanadou, ktoré sa začína od 12.45. V skupine D sa predpokladá víťazstvo Austrálie nad poslednou Amerikou, no o postup do semifinále si to rozdajú v priamom súboji Nemci s Maďarmi. Tento zápas sa začína o 18.15 hod.



Odoberajte newsletter