Regionálne zrazy juniorov odštartovali nový reprezentačný cyklus

Zrazy regionálnych výberov juniorov v Košiciach a Trenčíne odštartovali nový reprezentačný cyklus, ktorého vyvrcholením budú Majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku. O tom ako jednotlivé zrazy prebiehali a ako bude vyzerať ďalšia príprava výberu slovenských juniorov, nám viac prezradil hlavný tréner Jakub Horecký. 

Majstrovstvá sveta juniorov 2025 sa budú konať vo Švajčiarsku, ktoré naposledy zorganizovalo na tej najvyššej úrovni MS mužov v závere roka 2022 v mestách Zurichu a Winterthure. Výbery juniorov z celého sveta naposledy privítalo v roku 2007. Po výbornej skúsenosti z mužského šampionátu 2022, môžeme opäť očakávať ten najlepší servis pre juniorov aj v roku 2025. Dovtedy je ale ešte ďaleko a pred celým realizačným tímom slovenskej U19 a najmä pred samotnými hráčmi je ešte veľa práce. 

A práve regionálne zrazy sú pomyselným štartom prípravy na hlavný vrchol juniorského výberu pod vedením trojlístka Horecký, Bulko, Šenšel. 


Dve mestá, dve haly, 53 hráčov 

V Hádzanárskej hale Slavomíra Šipoša a v trenčianskom M-Sport Centre sa počas uplynulého pondelka a utorka stretli hráči zo všetkých regiónov Slovenska. V Košiciach výber regiónu Východ a v Trenčíne hráči zo Stredu, Západu a Bratislavy.

"Som veľmi rád, že pred prvým oficiálnym reprezentačným termínom sa nám podarilo zorganizovať jednodňové regionálne zrazy, kde dostali priestor ukázať sa hráči zo všetkých regiónov Slovenska. Považujem to za prvý dôležitý krok pred tým, ako vytvoríme širší káder reprezentačného družstva. Celkovo sa zrazov v Košiciach a Trenčíne zúčastnilo 53 hráčov, ktorí zabojovali o miesto v reprezentácii." prezradil tréner Horecký. 

Letná príprava je vo väčšine klubov už realitou a hráči majú nastavené rôzne podmienky pre ich rozvoj. Tréneri si prostredníctvom zrazov chceli preveriť ich schopnosti. 

"Väčšina hráčov už začala letné prípravy vo svojich kluboch, takže sme sa snažili preveriť nielen ich florbalové ale aj kondičné schopnosti. Jednodňový zraz obsahoval dve tréningové jednotky, na ktorých sme hráčov okrem krátkeho kondičného testovania vystavili maximálnemu tempu prostredníctvom hier na malom priestore. Počas videa sme hráčom ozrejmili ako by mal vyzerať hráč medzinárodnej úrovne, a zároveň návod na čom vedia pracovať aj u seba doma v klube." pokračuje tréner Horecký. 

Video a komunikácia s hráčmi počas zrazu v Košiciach


Spokojnosť s nasadením hráčov počas zrazov

Nasadenie počas zrazov, môžem hodnotiť pozitívne. Myslím, že nájdeme aj solídny hráčsky materiál na ďalšiu prácu, ale neustále budeme musieť pracovať na správnych návykoch, ktoré sú na medzinárodnej úrovni nevyhnutné. Máme pred sebou dva roky, počas ktorých môžu hráči, ktorí sa dnes nedostanú ďalej vyskočiť. Preto ich budeme neustále sledovať a plánujeme v strede cyklu minimálne ešte jeden regionálny zraz.

A čo čaká najbližšie výber slovenských juniorov? "Najbližšie nás čaká začiatkom septembra prvý oficiálny kemp juniorskej reprezentácie, na ktorom predstavíme reprezentantom čo od nich budeme očakávať počas dvojročného cyklu." uzavrel tréner Jakub Horecký. 


Všetky aktuality o výbere slovenskej U19 nájdete TU

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter