Slovenská juniorka čelí majstrom sveta Fínom

Posledný tretí súboj základnej skupiny A na Majstrovstvách sveta juniorov vo švédskom Växjö, čaká slovenských reprezentantov náročná skúška. Do cesty sa nám postavia rozbehnutí úradujúci majstri sveta Fíni.

 

V tomto zápase našim chlapcom nejde v podstate o nič, no každý súboj a obzvlášť na svetovom šampionáte, ide o česť a úspešnú reprezentáciu svojej krajiny. Tak by mali pristúpiť k dnešnému súboju aj slovenskí reprezentanti, ktorí vedia, že najdôležitejší duel Majstrovstiev sveta, ich čaká zajtra. Fíni sú naozaj dobre rozbehnutí za obhajobou titulu, čo dokázali vo svojich dvoch doterajších vystúpeniach. Najprv rozobrali Dánov v pomere 15:1 a včera sa nezastavili ani pred domácimi Švédmi, ktorých zdolali 14:7! Našich chlapcov tak nečaká nič jednoduché, pretože fínske „Levy“ začali celkom slušný lov na svojich súperov. „Čaká nás posledný zápas v skupine a bude veľmi náročný. Chceme si napraviť meno a dáme do toho naozaj všetko. Sústrediť sa však musíme aj na zajtrajší súboj o siedme miesto,“ povedal tréner Marek Onderko.

 

Vzájomná bilancia je priaznivá pre Fínov. V doterajšej histórií sme sa s družstvom z krajiny tisícich jazier stretli len trikrát. Prvé meranie síl prebehlo v roku 2009 počas šampionátu v Turku, kde sme Fínom podľahli 0:9. Podstatne vyrovnanejšie výsledky sme dosiahli na ďalších dvoch šampionátoch. V roku 2011 sme v nemeckom Weissenfelse prehrali 4:8 a na predchádzajúcich MS sa trojnásobní majstri sveta do poslednej chvíle triasli o body. Napokon však vyhrali 8:6.

 

Dnešný súboj medzi Slovenskom a Fínskom môžete od 16.30 hod sledovať na živo tu:

Fínsko – SLOVENSKO



Odoberajte newsletter