Slovenské juniorky zdolali Poľky

O niečo úspešnejší štart do medzinárodného turnaja v Kutnej Hore zaznamenali slovenské juniorky, ktoré zvíťazili nad Poľskom 9:6. Vyhrávali sme prakticky počas celého zápasu, no dramatická prestrelka sa odohrala v záverečnej tretine, v ktorej padlo celkom desať gólov.

 

Parádny vstup do úvodného duelu turnaja zaznamenali slovenské reprezentantky, pretože už po 34 sekundách dostala náš tím do vedenia Veronika Dúbravská. Poľky sa však po necelých troch minútach spamätali a dokázali vyrovnať. Denisa Papierniková však trafila parádne do šibenice a Slovensko vyhrávalo 2:1. Šance a kvalitná hra sa striedali na oboch stranách, no náskok na rozdiel dvoch gólov zvýšili Slovenky, presnejšie Laura Chúpeková. 

 

Kvalitný a rýchly florbal pokračoval aj v druhej časti, no Poľsky trochu pridali, keďže mali dvojgólové manko. Trpezlivé slovenské reprezentantky však nebezpečné situácie ustáli na čele s brankárkou Adrianou Michaliskovou a tak prišiel úder na druhej strane. Bola to znovu Laura Chúpeková, ktorá zvýšila už na 4:1 pre Slovensko. Dočkali sme sa aj prvej presilovky v zápase, no bez gólového efektu a tak sa už skóre v tejto tretine nemenilo.

 

Šancu v bránke dostala do posledného dejstva Nikola Plevková, ktorá ku koncu štvrtej minúty inkasovala. Naše reprezentantky sa zlomiť nenechali a bola to Lenka Červená, ktorá vrátila Slovenkám trojgólový náskok – 5:2. Svoju prvú presilovku v stretnutí dostali šancu odohrať aj Poľky a tie na rozdiel od našich dievčat skórovali. Ofenzívne chúťky Sloveniek však neustávali a svoj hetrik v zápase skompletizovala Laura Chúpeková, ktorá zvýšila na 6:3. to ale v tejto divokej tretine nebolo všetko. Najskôr Lenka Červená vsietila siedmy slovenský gól a potom prišli dve vylúčenia našich. Nikol Drábeková v oslabení zavesila na 8:3, no potom stihli dvakrát udrieť naše súperky. Strelecký koncert nemal konca, pretože v rovnakej minúte zvýšila na rozdiel štyroch gólov Denisa Papierniková. Konečnú podobu dnešnému výsledku dali Poľky.

 

Hlasy po zápase:

Dušan Ďuríček (tréner Slovensko): „Bol to náš prvý zápas v príprave na svetový šampionát a s dosiahnutým výsledkom môžeme byť spokojní. Na začiatku bolo na dievčatách badať nervozitu, no neskôr sme strelili veľa gólov. Mrzí nás, že sme v tretej tretine boli zbytočne vylučovaní a tak sme zbytočne inkasovali viac gólov, než by sme chceli.“

Laura Chúpeková (najlepšia hráčka Slovensko): „Vyšiel nám vstup do zápasu a od neho sa odvíjal aj ďalší priebeh. Neskôr sme sa dobre rozstrieľali a tešíme sa na zajtrajší súboj prodi domácim Češkám, no bude to náročnejšie. Musíme robiť menej chýb a byť viac koncentrované.“

 

SLOVENSKO WU19 – Poľsko WU19 9:6 (3:1, 1:0, 5:5)



Odoberajte newsletter