Slovenské rozhodkyne vo Švajčiarsku

Slovenský rozhodcovský pár Veronika Vajsáblová a Alžbeta Holičková počas uplynulého víkendu zažili jedinečnú kariérnu skúsenosť, keď mali možnosť pískať zápasy najvyššej švajčiarskej súťaže v kategórii U21. 

Viac nám prezradilai samotné rozhodkyne. 

"V piatok ráno sme do Švajčiarska dorazili vlakom a stihli sme si prejsť historickú časť Zürichu. Po presune do Bernu sme sa stretli s Thomasom Erhardom, predsedom komisie rozhodcov a observerov Swiss Unihockey a Sandrou Zurbuchen, švajčiarskou rozhodkyňou, ktorá s kolegyňou rozhodovala 4x Superfinále švajčiarskej mužskej najvyššej súťaže (NLA) a zároveň 2x finále MS mužov. Sandra nás sprevádzala počas celého pobytu a vďaka nej sme sa tu cítili naozaj komfortne a taktiež sa postarala o observerskú časť našej výpravy."


Plány na návrat do Švajčiarska a pískanie mužskej ligy

Veronika a Alžbeta majú ambície neustáleho rastu a práve tieto skúsenosti ich posúvajú neustále vpred. Možnosť pískať švajčiarsku súťaž kategórie U21 je tak ďalšou výraznou stopou na ich spoločnej rozhodcovskej ceste. 

Za príležitosť rozhodovať zápasy vo švajčiarskej lige sme veľmi vďačné, naviac po pozitívnom feedbacku od Sandry Zurbuchen a samotných hráčov a trénerov sa plánujeme znova vrátiť a vyskúšať si aj vyššiu mužskú ligu!

 

Slovenské rozhodkyne v akcii. FOTO: Andi Suter


Pokračuje Veronika Vajsáblová. 

"Cez víkend sme dostali nominácie na dva zápasy kategórie U21. (“Medzikategória" medzi mužmi a juniormi) V sobotu sme rozhodovali zápas v Biglene medzi Zug United a Tigers Langnau a v nedeľu sme sa presunuli do Wintherthuru, kde sa stretol domáci tím HC Rychenberg Winterhur proti Floorball Köniz Bern. Medzi najväčšie rozdiely oproti našim ligám považujeme rýchlosť hry, technickú vyspelosť hráčov a taktiež konštruktívne vedenie dialógov či obrovský rešpekt voči nám, rozhodcom. Za príležitosť rozhodovať zápasy vo švajčiarskej lige sme veľmi vďačné, naviac po pozitívnom feedbacku od Sandry Zurbuchen a samotných hráčov a trénerov sa plánujeme znova vrátiť a vyskúšať si aj vyššiu mužskú ligu!"


Slovenský rozhodcovský pár si zapískal zápas aj v AXA Aréne vo Winterthure, kde mužská reprezentácia odohrala počas svetového šampionátu vo Švajčiarsku viaceré zápasy. Držíme nášmu rozhodcovskému páru palce na ďalšej ceste za vysnenými cieľmi a ďakujeme za výbornú reprezentáciu slovenského florbalu a slovenskej rozhodcovskej rodiny.  


Fotogaléria


Odoberajte newsletter