Slovenský výber mužov povedie Petr Koutný!

Počas víkendu padlo konečné rozhodnutie o novom trénerovi slovenskej reprezentácie mužov. Na ponuku predstaviteľov Slovenského zväzu florbalu prikývol súčasný tréner slovenského výberu juniorov Petr Koutný!

 

Adeptov na tento dôležitý post bolo niekoľko. „Tentoraz sme neuskutočnili klasické výberové konanie, kde by sa mohli prihlásiť prípadní adepti, ale rozhodli sme sa sami osloviť viacerých kandidátov. Bolo ich celkom päť – Fín Seppo Pulkkinen a Česi Radek Mrázek, Petr Koutný, Aleš Jakůbek a Jiři Jakoubek. Po dôkladnom zvážení, konzultáciách a určitých okolnostiach jednotlivých trénerov sme sa napokon dohodli so súčasným trénerom juniorov Petrom Koutným. Má skúsenosti, dosiahol s juniormi náš najväčší úspech, no hlavne už pozná množstvo hráčov, čo vytvorí určitú symbiózu medzi juniormi a mužmi. Podobne to máme zrealizované u žien a junioriek,“ povedal viceprezident SZFB Oto Divinský.

 

Súčasný kouč slovenských juniorov má skúseností na rozdávanie a ponuku zväzu prijal s radosťou. „Na Slovensko som prišiel s ponukou pomôcť a posunúť florbal o niečo ďalej. So slovenskými juniormi som rozbehol celkom úspešnú prácu, v ktorej chcem pokračovať. Mal som možnosť vyskúšať si prácu s áčkom spoločne s trénerom Miroslavom Ságom na šampionáte v Göteborbu a môžem povedať, že si tejto skúsenosti a spolupráce s pánom Ságom vážim. Kategória seniorov však potrebuje reorganizáciu a určitú výmenu generácie. Preto chceme zapájať mladých hráčov, o ktorých už vieme, že sú konkurencie schopní aj na medzinárodnej úrovni.,“ povedal nový kouč mužského výberu Petr Koutný. Cieľom zväzu je aby sa popri skúsenom českom trénerovi vzdelávali aj slovenskí kouči. Realizačný tím si Koutný vyberá sám, no podmienkou je aby mu asistovali Slováci. „V juniorke nemeníme a mojim kolegom zostáva aj naďalej Marek Onderko, ktorý mi bude asistovať aj u mužov. K nemu som si vybral a už aj oslovil súčasného trénera VŠK FTVŠ Hurikán Jána Purca, ktorý bude mojim druhým asistentom u mužov. Chcem však komunikovať so všetkými trénermi a je mi jedno, z ktorého kúta Slovenska budú,“ prezradil Koutný.

 

Otázka prípravy mužov je už veľmi horúcou témou. Je totiž najvyšší čas začať pracovať a tak sme sa nového lídra mužskej zložky spýtali, čo urobí ako prvé. „Poviem to tak, že už včera bolo neskoro pre začiatok prípravy nového cyklu. Celkom určite zvoláme potrebný počet reprezentantov a počas niekoľkých sústredení sa pokúsime kvalitne pripraviť,“ doplnil informácie tréner, ktorý sa v historicky prvom ročníku ankety Slovenského zväzu florbalu Tréner roka 2015 umiestnil na peknom druhom mieste. „Za akékoľvek umiestnenie v ankete som vďačný a vážim si ho. Nie je to však len moja zásluha, ale práca celého realizačného tímu a hráčov samotných.“



Odoberajte newsletter