Tvrdošín podal výborný výkon, no prekvapenie Kysučankám nepripravil

Tímy z Oravy a Kysúc majú s blížiacim sa koncom základnej časti stále zápasové manko a do jeho doháňania sa pustili počas tohto víkendu. Kým hostky stále môžu mohutným finišom zosadiť z čela Nemšovú, Tvrdošín je v náročnej záchranárskej práci a každý získaný bod proti favoritom môže mať cenu zlata. Z dohrávky 10. kola však žiaden vydolovať nedokázal.

 

Žlto-modré zohrali v prvom vzájomnom zápase s týmto súperom vyrovnaný duel a prehrali len o dva góly, no na víťazstvo proti nemu čakajú od novembra 2017. Čakanie trvá po výsledku 4:9 ďalej, hoci po 25 minútach hry platilo vyrovnané skóre a o ničom nebolo rozhodnuté ani pätnásť minút pred koncom tretieho dejstva. Tvrdošínčanky minulý víkend zvládli divokú 19-gólovú prestrelku proti Slávii Nitra, ktorej význam sa môže ukázať na konci dlhodobej časti. Lenže Kysuca sa otvoreným zápasom taktiež vôbec nebráni a svedčí o tom 81 tohtosezónnych nastrieľaných gólov.

 

Kysucké Nové Mesto má už tri dvojciferné nástrely a ďalšieho sa len tesne nedočkali. Nová akvizícia Tamara Dobošová napla sieť už po desiatich minútach a odniesla si honor hráčky zápasu. Kapitánka Ema Škvrndová sa blysla tromi bodmi za asistencie, Laura Chúpeková ku dvom gólom pridala tri prihrávky. Tvrdošín hetrikom potiahla Veronika Dúbravská a dobrý kolektívny výkon nezodpovedal šiestemu miestu tabuľky.

 

FBK Tvrdošín – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 4:9 (0:2, 2:3, 2:4)

 

Hlasy po zápase

 

Milan Burdeľ (tréner FBK Tvrdošín):Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas. Snažili sme sa k tomu pristúpiť zodpovedne a v kútiku duše sme dúfali, že nejaký ten bodík urveme. Súper však ukázal svoje kvality, naše dievčatá sa nemajú za čo hanbiť. Bol to pekný zápas aj pre diváka a súperkám gratulujem.

 

Frederika Gondová (najlepšia hráčka FBK Tvrdošín):Chceli sme bodovať, hoci sme čakali vyrovnaný zápas. V druhej tretine sme sa aj dokázali dotiahnuť, ale v tretej nám opäť ušiel. Ďakujeme za zápas.

 

Marián Chlebana (tréner FBK Kysucké Nové Mesto):Tvrdošín nás dve tretiny potrápil. Akoby sme k tomu nepristúpili úplne zodpovedne, vymýšľali sme hlúposti, ale výsledok je dobrý. Ďakujeme súperovi za zápas.

 

Tamara Dobošová (najlepšia hráčka FBK Kysucké Nové Mesto):Hral sa rýchly a kvalitný zápas. Dali sme dostatok gólov na to, aby sme vyhrali a som rada, že sa nám to aj podarilo.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter