V konečnej nominácii Slovenska až pätnásť legionárov!

Kvalifikačný turnaj o postup na Majstrovstvá sveta mužov, ktorý sa uskutoční už onedlho v Nitre, sa postupne blíži. Nominácia slovenskej reprezentácie je už známa a vybraní slovenskí chlapi sú pripravení vyraziť do boja! Ako vznikala nominácia a čo majú v kuchyni našej repre nového prezradil tréner Ján Purc.

 

Posledný zraz mala mužská reprezentácia v decembri počas MS žien v Bratislave. „Počas sústredenia v hlavnom meste Slovenska sme sa venovali predovšetkým obrannej činnosti, rozohrávke a hre samotnej. Využili sme vytvorené podmienky pre šampionát žien, čo nás potešilo a zároveň sme za túto možnosť a skúsenosť vďační,“ povedal úvodom tréner Ján Purc, ktorý k jej vzniku dodal: „Nominácia sa nerobila ľahko, no vznikla ešte pred termínom na odoslanie finálnej zostavy, avšak mali sme niekoľko otáznikov nad jednotlivými formáciami ešte na sústredení v Bratislave. Hlavne čo sa týka jednej celej päťky, s ktorou sme počítali do kvalifikácie, no tento zraz nám ukázal, že momentálne to podľa nášho názoru nie je to, čo sme očakávali.“

 

V konečnej nominácii je až pätnásť z celkového počtu dvadsať hráčov, ktorí pôsobia v zahraničí. Z domácej najvyššej súťaže sa na kvalifikačný turnaj prebojovalo päť hráčov. „Je pravdou, že máme veľa legionárov a len z českej ligy je ich momentálne štrnásť. Myslím že nikto nemôže mať pochybnosti o tom, že je česká liga kvalitnejšia ako slovenská. Zároveň majú títo hráči už skúsenosti z medzinárodných zápasov,“ prezradila pravá ruka českého hlavného trénera Petra Koutného.

 

Slováci ešte mali v pláne jeden zraz pred samotnou kvalifikáciou v Nitre, no zišlo z neho. „Keďže základ tímu tvoria hráči z českej ligy a zároveň fakt, že Česi nehrajú kvalifikáciu a preto hrajú permanentne ligu, sme vedeli, že nám hráčov tieto kluby neuvoľnia. Nezostáva nám nič iné, ako sa stretnúť priamo na kvalifikácii v Nitre. Zraz je naplánovaný na nedeľu 28. januára. Viacerí hráči ten víkend hrajú zápasy, takže v pondelok by sme chceli, aby všetci len zregenerovali, oddýchli si a načerpali silu na celý týždeň. V utorok by sme chceme tréning a v stredu sa to všetko začne.“

 

Slovensko štartuje v skupine EUR 2 proti Slovinsku a ďalej vyzve Francúzsko, potom Nemecko a čerešničkou na torte bude záverečný súboj s vicemajstrami sveta Švédmi.

 

Nominácia slovenskej reprezentácie mužov na kvalifikáciu v Nitre (31. 1. - 4. 2. 2018):

 

Brankári:

 

MAZÁK Rastislav (FbC Panters Praha, CZE)

TURIAK Rudolf (FK Orel Telnice, CZE)

 

Obrancovia:

 

KOŠČO Marek (AC Sparta Praha, CZE)

ŠEFČÍK Ľuboš (FbŠ Bohemians Praha, CZE)

LAŠTÍK Lukáš (TJ A-FbO Nižná)

MACHARA Matúš (FBK AS Trenčín)

MORAVČÍK Erik (FBC Ostrava, CZE)

MIŠKE Michal (FBC Ostrava, CZE)

 

Útočníci:

 

UJHELYI Lukáš (AC Sparta Praha, CZE)

GRLICKÝ Martin (Bulldogs Brno, CZE)

ČONKA-SKYBA Filip (FBC Ostrava, CZE)

DUDOVIČ Michal (SV Wiler-Ersigen, SUI)

JOŠČÁK Martin (FBC Mikuláš Prešov)

NEHILA Peter (Tatran Střešovice, CZE)

REGULY Tomáš (TJ A-FbO Nižná)

ŘEZANINA Lukáš (1. SC Vítkovice, CZE)

GÁL Ladislav (1. SC Vítkovice, CZE)

KUBOVIČ Martin (Tsunami Záhorská Bystrica)

GAŠPARÍK Ronald (Tatran Střešovice, CZE)

MRÁZ Lukáš (Bulldogs Brno, CZE)

 

Realizačný tím:

 

KOUTNÝ Petr (hlavný tréner)

PURC Ján (tréner)

KOMAČKA Václav (tréner)

MIGO Maroš (vedúci družstva)

PAZDERÁKOVÁ Mária (fyzioterapeutka)

KOVÁČ Dušan (masér)

KLOSÍK Lubomír (manažér)



Odoberajte newsletter