V Nitre si dvíhajú výkonnostnú latku

V meste pod Zoborom sa v ženskom extraligovom družstve vždy stavalo na dobrej partii a pohodovej nálade a tak tomu je aj pred novou sezónou Hyundai extraligy. Slávia Nitra si v nasledujúcom ligovom ročníku dáva o niečo vyšší cieľ než po minulé roky.

 

„Môžem povedať, že letnú prípravu sme mali kvalitnú. Trvala vyše dvoch mesiacov a skladala sa z jedného spoločného kondičného tréningu, jedného tréningu v hale a jedného individuálneho týždenne. Dievčatá odtrénovali čo mali a sú pripravené na súťažné zápasy. Absolvovali sme aj dva prípravné súboje s tímami z prvej ligy a to proti Fiľakovu a Partizánskemu, za čo im ďakujeme. V oboch stretnutiach si baby schuti zastrieľali a víťazne sa naladili na ostré zápasy sezóny. Možno odohráme ešte nejaký prípravný duel, všetko je v štádiu riešenia,“ povedal tréner Slávie Nitra Roland Drgoň, ktorý sa netají informáciou, že ambície jeho družstva budú o niečo vyššie než po minulé roky: „Naše ciele sú určite vyššie ako po minulé roky. Účasť v play-off je povinnosťou a v ňom sa potom ukáže, pretože tam rozhodujú maličkosti. V klube sme si dali svoj tajný cieľ a zápas po zápase si pôjdeme za ním!“

 

V kádri udržali „zdravé jadro“ na súpiske a doplnili aj o reprezentantku Michaelu Žikavskú. „Z tímu odišli Janka Bírová, Janka Hríbiková, Ingrid Daubnerová a Veronika Ferenčíková, ktoré sa rozhodli skončiť s florbalom a želáme im veľa šťastia v osobnom živote. Naopak sme veľmi radi, že v tíme pokračujú baby, čo tu boli minulý rok na hosťovaní Petra Kňažková a Pamela Skovajsová. Na brankársky post prišla Kika Kuchárová a z Partizánskeho šikovná Kika Kuklová. Najväčšou posilou je určite slovenská reprezentantka Miška Žikavská, na ktorej príchode sme pracovali tri roky... Z našej mládeže vyťahujeme veľmi šikovnú Sašu Kopčekovú a možno vystrelí ešte motyka a jedno zaujímavé meno prinesieme do tímu,“ uzavrel túto tému Drgoň.



Odoberajte newsletter