V Sabinove bude florbal opäť pomáhať. Derby legiend Prešova a Sabinova s charitatívnym poslaním

Sobotné popoludnie bude v Sabinove patriť už 12. ročníku charitatívneho florbalového zápasu, ktorého hlavným posolstvom je pomáhať tým, ktorí to skutočne potrebujú. Tentokrát sa organizátori rozhodli tradíciu "okoreniť" zápasom legiend sabinovského a prešovského florbalu. Minulý rok sa podarilo vďaka dobrým ľudom pre Tamarku vyzbierať krásnych 4600 eur. 

Sobota bude venovaná florbalovej nádielke v Mestskej športovej hale v Sabinove. Organizátori sa snažia každý ročník vylepšiť a urobiť z udalosti jedinečný zážitok pre všetkých, ktorí ju navštívia. Viac nám prezradil organizátor podujatia Matúš Gergelčík. 

"Charitatívne florbalové zápasy organizuje sabinovský florbalový klub od roku 2009. Ako klubový projekt Florbal rodinám takto pomáhame rodinám, ktoré majú dieťa alebo deti so zdravotným znevýhodnením a to tým, že finančný výťažok z predaja tomboly a dobrovoľného vstupného venujeme priamo po zápase vybranej rodine. V Sabinove sa 16.12.2023 odohrá dvanásty ročník charitatívnych zápasov. V tomto ročníku sme sa rozhodli obnoviť starú rivalitu medzi Sabinovom  a Prešovom. Zápas bude špecifický tým, že ho odohrajú páni, ktorí stáli pri zrode oboch klubov alebo sa významne podieľali na ich fungovaní z čias, kedy obidva tímy postúpili do extraligy."

Pomoc určená pre sestry Aničku a Soňu, bohatý program a tombola

Charitatívny florbalový zápas v Sabinove je okrem rozmeru pomoci obohatený bohatým sprievodným programom, hudbou, zábavou, prestávkovým programom alebo bohatou tombolou. Pokračuje Matúš Gergelčík. 

"Tento rok sme sa rozhodli pomôcť sestričkám Aničke a Soničke Nemcovým. Finančný príspevok dievčatá využijú na liečbu, ktorá je veľmi nákladná. Po poslednom charitatívnom zápase, kedy sa vyzbieralo pre Tamarku Paločkovú nádherných 4600€, je tu ďalšia výzva. Každý rok si dávame latku vyššie. Vždy sa snažíme napredovať, vymýšľať niečo nové, čo bude posúvať naše charitatívne florbalové zápasy stále viac dopredu. Aj túto sobotu sa je určite na čo tešiť. Divákom, aby ich bolo poriadne počuť, rozdáme trúby, tlieskatká, bam bam tyče. Okrem toho, že pomôžeme tým, ktorí to potrebujú, sa diváci môžu tešiť aj na veľmi bohatú tombolu, kvalitný zápas a súťaže zručností hráčov počas prestávok, kde si jednotlivci zmerajú svoje zručnosti v samostatných nájazdoch, v presnosti streľby, rýchlosti streľby a rýchlosti samotných hráčov."

Plyšáky ako bonus

Zahádzať hraciu plochu plyšákmi? Prečo nie? Hokejová NHL môže závidieť. Ide o plyšákovú akciu číslo 2. Naposledy návštevníci podujatia zahádzali plochu plyšákmi v roku 2018. 

"Ako bonus večera bude určite aj to, že diváci si môžu doniesť plyšové hračky, ktorými v priebehu zápasu určite zasypú celú hraciu plochu. A ako inak nebude chýbať svetelná a laserová show, super hudba a vyvolávanie hráčov tak ako sa patrí. Aj napriek tomu, že Sabinov je malé mesto, tak kto zažil naše charitatívne florbalové zápasy vie, že to bude celý večer elektrizujúca atmosféra. Aj touto cestou by som sa rád poďakoval všetkým sponzorom, fanúšikom a prešovskému florbalovému klubu." uzavrel organizátor podujatia Matúš Gergelčík. 


Pre Tamarku sa minulý rok vyzbieralo krásnych 4600 eur.


Sobota tak bude patriť v Sabinove bohatej nádielke florbalu, zábavy a najmä pomoci pre tých, ktorí to potrebujú. Tentokrát budú môcť návštevníci, partneri, sponzori alebo ktokoľvek, ktorému nie je osud ľudí odkázaných na pomoc iných ľahostajný, pomôcť sestričkám Soničke a Aničke. Florbal spája, florbal pomáha. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter