Výbery juniorov a mužov sa stretli v Trenčíne

Reprezentačné výbery juniorov a mužov sa zišli na sústredení v Trenčíne. Okrem tréningov absolvovali aj spoločný prípravný zápas. Viac nám o priebehu sústredenia, z pohľadu juniorskej reprezentácie, prezradil asistent hlavného trénera Patrik Bulko. 

"Víkendový zraz v Trenčíne, ktorý sa konal počas soboty a nedele nadväzoval svojim obsahom na ten predošlý. V rámci tréningu sme sa zamerali opätovne na ďalší z dôležitých aspektov hry - tranzíciu (ako ofenzívnu, tak i defenzívnu). Viac ako dvadsať hráčov, ktorí sa zúčastnili zrazu, sa okrem tréningových jednotiek (ktorých bolo 5) stretli na jednom ihrisku v rámci prípravného zápasu i s reprezentantmi mužov, ktorí absolvovali zraz na rovnakom mieste, avšak už od piatku.

V súvislosti s dvojročným plánovaným cyklom sme chalanov postavili pred ďalšiu výzvu, ktorou bol skills tréning. Práve ten hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko mnoho chalanov vďaka nemu zistilo, že jednotlivé herné činnosti jednotlivca, ktoré možno definovať ako základné, realizujú na úrovni, ktorá nie je príznačná ich štatútu reprezentanta. Práve tu vidíme ďalší priestor na individuálne zlepšovanie. Vďaka tomu, že sme spolu s realizačným tímom absolvovali predošlý cyklus, upozorňujeme hráčov na dôležitosť každej maličkosti, ktorá vedie k akejsi požadovanej komplexnosti. Chalani sú vnímaví a majú chuť na sebe pracovať. Preto verím, že už najbližší novembrový zraz opäť ukáže posun v ich výkonnosti."



Najbližšie zrazy reprezentácií mužov a juniorov sú naplánované na november. 



Odoberajte newsletter