Začal sa maratón rokovaní so starostami a primátormi miest a obcí

Začiatkom týždňa odštartoval prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko plánované návštevy starostov a primátorov miest a obcí v rámci celého Slovenska. Pre návštevu týchto inštitúcii by mali v jednotlivých mestách a obciach podať určitý podnet miestne florbalové kluby. Prvé oficiálne stretnutie sa uskutočnilo včera v Košiciach. 

 

Témy jednotlivých rozhovorov sú zamerané predovšetkým na tri oblasti. Možnosti úpravy, či výstavby exteriérových florbalových plôch, dotácie a podpora florbalu v meste a výstavba tréningových športových hál s rozmermi 40 x 20m. Počas mája, júna a júla plánuje Kopejtko navštíviť čo najviac miest a obcí na celom Slovensku. Prvá návšteva, ktorá sa uskutočnila u primátora mesta Košice Ing. Jaroslava Polačeka bola nad mieru úspešná. „Bol som príjemne prekvapený z darčeku, ktorý mi pán primátor Polaček odovzdal pre florbal v Košiciach. Bol to set florbaliek a loptičiek,“ povedal na úvod Martin Kopejtko a dodal: „V rámci plánovanej športovej infraštruktúry mesta Košice by počas septembra budúceho roku mala na pozemku jednej zo základných škôl, vyrásť tréningová športová hala s rozmermi 40 x 20 metrov a s kapacitou sto divákov. Taktiež som ponúkol riešenie súčasnej pokovidovej situácie s možnosťou zakrytia existujúcich betónových plôch na exteriérové florbalové ihriská, podobné ako majú v Žiline, kde som sa bol osobne pozrieť. Z tejto myšlienky bol primátor nadšený, čo znamená, že spoločne budeme hľadať podobné plochy, ktoré by sa po úprave dali využívať na tréningy mládeže. Potešujúcou správou pre všetky športové kluby v meste je, že finančné dotácie nebudú pozastavené a dokonca ani krátené, čo zaujíma aj naše florbalové kluby pôsobiace v Košiciach.“

 

Samozrejme, že podpora klubov prezidentom SZFB nezostane len pri Košiciach. Už počas najbližších dní sa chystá na rokovania do Trenčína, Sabinova, Humenného či Bratislavy, no postupne sa pridá oveľa viac miest a obcí. „Každý klub, ktorý prejaví záujem, budem na túto žiadosť reflektovať a rád podporím svojou návštevou primátorov a starostov,“ uzavrel tému Martin Kopejtko.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter