Žilina zvládla súboj o prvé miesto a bude sviatkovať na čele. Na chvoste nováčik z Detvy

Absolútny šláger kola a vyvrcholenie roka v podobe zápasu o čelo súťaže medzi Žilinou a Lidom zvládli lepšie domáci hráči a budú tak sviatkovať na prvej priečke najvyššej súťaže mužov.

Extraliga mužov má za sebou 14 kôl a posledné zápasy kalendárneho roka 2023 priniesli zaujímavé výsledky. Nad všetky súboje vyčnieval ten v Žiline, kde domáce "kobylky" privítali "mravenečníkov" z Bratislavy. Priamy súboj o čelo tabuľky ponúkol všetko, čo má takýto šláger obsahovať. Divácky atraktívne akcie a 18 gólov. 180 divákov v ŠH Rosinská v Žiline napokon videlo dvanástu výhru v sezóne pre ich domácich miláčikov. Po tesnej prehre v predošlom kole na pôde Tsunami chceli Grasshoppers ukončiť rok víťazne. Výhra sa ale nerodila ľahko. Hostia hrajúci vo výbornej forme viedli v 30. minúte 5:4 a domáci museli otáčať skóre duelu. Podarilo sa im to v 39. minúte zásluhou Samuela Janča a odvtedy už hostí do vedenia ani remízového stavu nepustili.

Lido malo v zápase len troch strelcov. Na výhru a na body mu nestačili ani štyri góly najproduktívnejšieho hráča súťaže Lukáša Nôtu a hetrikového Petra Nehilu, ktorý okomentoval duel o prvé miesto nasledovne. "Za mňa bol zápas reklamou na florbal. Túto sezónu sme mali podobne kvalitný zápas jedine so Záhorskou Bystricou. Tieto zápasy, posúvajú hráčov, posúvajú rozhodcov, posúvajú trénerov a bavia fanúšikov. Kiežby sa takto hralo každý týždeň." 

Podobný pohľad na zápas mal aj Ladislav Mirt, ktorý zaznamenal prvé dva góly Žiliny proti Lido Bratislava. "Za mňa bol včerajší zápas proti Lidu jeden z najlepších v tejto sezóne. Chalani z Lida sú známi prevažne svojou fyzickou hrou a disciplinovanosťou, čo potvrdili aj na ihrisku. Pre diváka 18 gólov, množstvo súbojov, tesný výsledok po celých 60 minút musel byť zážitkom, tým pádom odporúčam ľuďom čo ho nevideli pozrieť si aspoň záznam. O to viac nás výhra teší pred zaslúženou sviatočnou pauzou." 

Lido tak nenatiahlo víťaznú sériu na číslo 9. Pokračuje Peter Nehila. "Ako som spomínal vyššie, takýto typ prehry sa prijíma akosi lepšie, aj keď samozrejme veľmi mrzí, že sme šnúru nepredĺžili. Naša forma je len odzrkadlením tréningového precesu, ktorý je na veľmi vysokej úrovni a aj kvôli tomu sú ambície pre túto sezónu tie najvyššie. Samozrejme, v druhej polovici sa liga vyrovnala a možno premiérovo sú debakle skôr výnimkou, ako pravidlom. Takže niektoré víťazstva, sme si museli doslova vytrpieť."

Sviatočná prestávka padne vhod všetkým tímom a aktéri šlágra posledného hracieho dňa v roku 2023 ho využiju na rôzne tímové aktivity. V Bratislave Stanley Cup v Žiline basketbalové NBA a regenerácia. Viac Peter Nehila a Ladislav Mirt. 

"Rok zakončíme Stanley cupom na Šturaku a rozdaním darčekov od secret Santu, potom nás čaká zaslúžený oddych s rodinami." 

"Medzi sviatkami budeme mať voľnejší režim, musíme hlavne doliečiť zranenia a choroby. Pár tréningov na hokejkách a v posilke, isto dáme nejaký basketbal alebo futsal a taktiež saunu a masáže. Žilina má túto sezónu jednoznačné ambície, čo je vidno na doterajších výsledkoch a taktiež v tabuľke. No máme pred sebou ešte veľmi dlhú cestu a čo zlepšovať. Momentálne sa budeme zaoberať obranou, ktorá je kľúčová v play-off." 

Ladislav Mirt a Peter Nehila. Súboj reprezentantov počas zápasu Žilina vs Lido. FOTO: cvak.sk 


Individuálnym štatistikám aj naďalej kraľuje Lukáš Nôta (Lido Bratislava) s 57 bodmi. Najvyššia súťaž mužov bude pokračovať po sviatočnej prestávke počas ďalšieho sviatku 6. januára. Na Tri krále o ďalšie florbalové kolo dále. Žilina vycestuje na pôdu Capitolu, Lido bude čakať duel na pôde druhého Florka. 


FBK AS Trenčín - FBK Nižná 9:8 pp (2:4, 4:1, 2:3, 1:0)

Góly: 18. Kusenda Ondrej, 19. Kollár Timotej, 30. Kusenda Ondrej, 33. Matejka Juraj, 33. Kukaň Matúš, 35. Dávidek Samuel, 35. Zverbik Patrik, 49. Kusenda Ondrej, 60. Kusenda Ondrej, 62. Kusenda Ondrej - 1. Latka Martin, 15. Turwoń Mateusz, 16. Reguly Tomáš, 19. Turwoń Mateusz, 30. Turwoń Mateusz, 32. Latka Martin, 42. Čuporák Timotej, 45. Žák Peter Dávid, 52. Latka Martin
Návšteva: 65 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

EXEL Snipers Bratislava - FK Florko Košice 12:6 (5:2, 3:3, 4:1)

Góly: 8. Vrábel Martin, 8. Ponomarenko Bohdan, 13. Ondruška Matúš, 17. Sedliak Matej, 18. Koller Michal, 21. Sedliak Matej, 22. Ondruška Matúš, 30. Pacek Marek, 48. Vrábel Martin, 49. Paracka Patrik, 54. Bachurin Vladyslav, 57. Pacek Patrik - 5. Sojka Sebastián, 15. Sojka Sebastián, 19. Bačišin Michal, 29. Blaško Jakub, 34. Blaško Jakub, 39. Liško Martin, 58. Bačišin Michal
Návšteva: 0 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

FaBK ATU Košice - DTF team Detva Joxers 9:3 (2:0, 6:2, 1:1)

Góly: 5. Kročko Michal, 18. Kročko Michal, 22. Čonka-skyba Filip, 23. Šima Marko, 24. Čonka-skyba Filip, 28. Šima Marko, 31. Kubík Richard, 35. Šima Marko, 57. Šima Marko - 29. Kulich Vladimír, 37. Kucej Jaroslav, 48. Krnáč Ondrej
Návšteva: 93 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

TEMPISH CAPITOL Floorball Club - Tsunami Záhorská Bystrica 6:5 (0:1, 3:1, 3:3)

Góly: 34. Hečko Matej, 38. Trefný Róbert, 39. Poliak Matúš, 46. Adamčík Martin, 54. Cifranič Matúš, 59. Dluhoš Richard - 9. Jurica Tomáš, 29. Kupec Martin, 55. Kovaľ Maroš, 58. Pápay Alex, 60. Bujna Michal
Návšteva: 65 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina - ŠK Lido Prírodovedec Bratislava 10:8 (3:3, 3:2, 4:3)

Góly: 6. Mirt Ladislav, 18. Mirt Ladislav, 20. Imrišík Lukáš, 22. Jančo Samuel, 36. Cvacho Richard, 39. Jančo Samuel, 43. Korček Michal, 48. Šuška Ján, 51. Melega Denis, 58. Jančo Michal - 5. Nôta Lukáš, 12. Nehila Peter, 16. Nehila Peter, 27. Nôta Lukáš, 30. Nôta Lukáš, 44. Nehila Peter, 50. Nôta Lukáš, 54. Lelák Richard, 59. Lelák Richard
Návšteva: 180 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter