Aj v ženskej kategórií velí Trenčín

V prvej lige žien turnaj v Malackách v sobotu neohrali. Po dvoch odohratých zápasoch praskol v hale radiátor. O body však stihli zabojovať domáce 1. SC Malacky proti ŠK 1. FBC Trenčín.

 

Stretol sa teda posledný s prvým. Vstup do zápasu mali hráčky Trenčína impozantný. Už v piatej .minúte viedli nad domácim klubom 0:3. Potom sa do konca tretiny hral vyrovnaný zápas a Malacky stihli v jej závere po krásnej kombinačnej akcii znížiť na 1:3. Druhá tretina sa niesla v podobnom duchu ako prvá. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a i keď Trenčianky mali viac vyložených príležitostí na strelenie gólu, ako prvá v tretine skórovala Vokáčová z Malaciek po prihrávke Kaderovej. Domáce dievčatá ale niekoľko sekúnd pred koncom tretiny neustrážili Prnovú, ktorá sa predrala až pred bránku a opäť zvýšila náskok Trenčínu o dva góly. V tretej tretine dominoval líder tabuľky, keď rozhodol o zápase štyrmi gólmi. Zaujímavosťou zápasu bolo, že Trenčianky až 7-krát opečiatkovali žŕdky malackej bránky.

 

V druhom odohratom súboji sa postavili proti sebe Banská Bystrica a Michalovce. Šťastnejšie boli Východniarky, ktoré vyhrali 2:0. „Zápas bol vyrovnaný, no myslím, že viac šancí sme mali práve my. Na gólové príležitosti sa však nehrá a súper využil naše dve obrovské chyby v obrane. Babám ďakujem za predvedený výkon, hlavne keď tri hrali nedoliečené. Citeľne nám chýbalo pre chorobu a zranenia až sedem hráčiek. Súperovi z Michaloviec gratulujem k výhre," zhodnotil prehru tréner Banskej Bystrice Zdenko Babik.

 

Hráčka Eastern Wings Michalovce Romanna Vrábeľová videla výkon svojho tímu nasledovne: „Do Malaciek sme prišli v oslabenom počte s vedomím, že máme pred sebou ťažkého súpera, ktorého sme od začiatku nepodceňovali a do zápasu sme vstúpili s odhodlaním pobiť sa o každý bod. V prvých dvoch tretinách boli gólové šance na oboch stranách, pri ktorých sa brankárky poriadne zapotili. Ponúknuté šance sme využili až v tretej tretine, kedy sme súperovi dali dva rýchle góly a zápas sme rozhodli v náš prospech."

 

Zvyšní súperi sa stretli včera v Partizánskom. Nováčik FbO Florpédo Bratislava nestačil na domáci Harvard a prehral 2:6. „Inkasovali sme rýchly gól, ktorý dievčatá v úvode zaskočil. Hneď na to sme išli do oslabenia po zlom striedaní, čo súper nevyužil. Po vyrovnávajúcom góle sme sa upokojili a postupne zobrali opraty zápasu do vlastných rúk. Florpédo má mladý tím. My však disponujeme vekom staršími a o niečo skúsenejšími hráčkami,“ povedal tréner Harvardu Partizánske Dušan Ďuríček. Partizánske si neskôr poradilo s bratislavským ŠK Lido Women po výhre 5:1.

 

Práve Lido sa postaralo o prekvapenie. Zdolalo víťaza minulého ročníka MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 4:2. Kysučanky v nasledujúcom dueli vyhrali nad Florpédom 7:4. „S výkonom dievčat som spokojný až na niekoľko chýb, ktoré súperky potrestali gólmi. Teší ma skutočnosť, že rozhodcovia, ktorí rozhodovali celý turnaj a pískali objektívne, pochválili náš tím z hľadiska slušného správania sa, čo sa o niektorých hráčkach z iných tímov nedá povedať,“ zhodnotil stretnutie tréner Florpéda Miroslav Kunštek.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter