Kysucké Nové Mesto vyhralo 1. ligu žien, právo postupu do Hyundai Extraligy má ale Snipers

Kysučanky majú za sebou výbornú sezónu v 1. lige žien, ktorú so svojim B tímom vyhrali. Darí sa im aj v najvyššej súťaži, kde bojujú o finále proti Partizánskemu. Napriek tomu, že dokázali vyhrať prvoligovú súťaž žien, tú najvyššiu si nemôžu zahrať a právo postupu prechádza na zdolané finalistky z tímu Snipers Bratislava

Napriek mierným komplikáciám v semifinále a dvom kontumáciám z dôvodu nedostatočných rozmerov hracej plochy v Kysuckom Novom Meste, si hráčky B tímu dokázali zabezpečiť finálovú účasť po obrate série proti Radoli. Vo finále ich čakalo Snipers Bratislava, ktoré prišlo z dôvodu kontumácie o prvý bod v sérii. Prvý zápas série bol napokon kontumovaný v prospech Kysuckého Nového Mesta z dôvodu neoprávneného nastúpenia hráčky Snipers bez platnej hráčskej licencie. 

Rozhodnutie Ligovej komisie nájdete TU


Vo vyrovnanom druhom zápase finále pridali Kysučanky druhý bod a v sobotu mohli ukončiť sezónu. V Športovej hale v Skalitom sa im ale v prvom "domácom" zápase nedarilo podľa predstáv a Snipers zobrali prvý a zároveň posledný bod série. V nedeľu už Kysucké nepripustilo predĺženie sezóny, ktorej postupový výsledok, bol vďaka pravidlám najvyššej súťaže daný už pred finálovou sériou. Napriek tomu ale odohrali oba tímy vyrovnanú a zaujímavú sériu, čo ocenila aj hrajúca asistentka trénera Kysuckého Nového Mesta - Martina Priečková. 

"Túto sezónu musíme z pohľadu nášho B-tímu hodnotiť nad očakávania. Pred štartom sezóny sme vôbec nečakali, že budeme hrať o popredné priečky v základnej časti alebo v play-off. Napredovali sme od zápasu k zápasu s cieľom využívať béčko na hernú aklimatizáciu mladších hráčok a dievčat po zranení. Musím však konštatovať, že nás veľmi nakopla nešťastná kontumácia s Radoľou a odvtedy sme už cítili, že ideme za titulom. Škoda však, že sme nemohli hrať finále na domácej palubovke. Musím však pripomenúť, že máme aj v rezerve FBK veľa talentu a som osobne rada, že som si s nimi mohla zahrať. Toto víťazstvo patrí všetkým hráčkam, najmä zraneným, trénerom, fanúšikom, vedeniu mesta, MKŠS a všetkým, čo sa v Kysuci okolo florbalu točia. Hráčky Snipers mali taktiež skvelú sezónu a ďakujeme im za vyrovnanú finálovú partiu. Pevne verím, že ich uvidíme budúci rok v extralige."

FOTO: Miroslav Jarouš


Konečný stav finálovej série 1. ligy žien

Kysucké Nové Mesto "B" 3:1 Snipers Bratislava 



Súvisiace články


Odoberajte newsletter