Chystáme sa na susedov z Rakúska

Po úspešnom štarte našich reprezentantov v talianskom Celane proti Pobrežiu Slonoviny, čaká mužský tím na ceste za postupom na MS vo Švajčiarsku ďalší protivník, ktorým je susedné Rakúsko. Slováci sú rozbehnutí a dobre naladení a tak inú možnosť ako víťazstvo si nepripúšťajú. 

 

Rakúšania sa včera predstavili proti Nemcom a spravili prekvapenie, pretože dokázali uhrať remízu 3:3 a uchmatli Nemcom cenný bod. Tak ako každý tím, aj Rakúšania by chceli postúpiť na MS a touto remízou nakročili správnym smerom. V doterajšej histórii sme sa s Rakúšanmi na oficiálnej úrovni stretli trikrát a vždy sme boli úspešní. V roku 2009 na turnaji štyroch krajín v Maďarsku sme zvíťazili 7:2 a o dva roky neskôr v Nitre na turnaji troch krajín sme boli úspešní hneď dvakrát a to 6:3 a 7:3.

 

„Úvodný zápas kvalifikácie proti Pobrežiu Slonoviny bol pre nás optimálnym tréningom pred druhým duelom, ktorý odohráme s Rakúskom. Na súpera sme pripravení a veríme len vo víťazstvo,“ povedal hlavný kouč slovenskej reprezentácie mužov Radomír Mrázek. Jeho slová doplnila opora slovenského tímu Michal Dudovič: „Po prvom zápase sme si všetci dobre oddýchli a sme naladení na druhého súpera kvalifikácie. Rakúšania sú iným súperom, než Pobrežie Slonoviny a preto ak chceme byť úspešní, musíme podať stopercentný výkon. Je dobre, že kvalita súperov postupne stúpa, čiže na rozhodujúci duel proti Nemecku by sme mali byť pripravení.“

 

LIVE prenos zápasu Rakúsko – SLOVENSKO môžete zajtra od 16.00 h sledovať TU

 

TOP partnerom reprezentácie mužov SR je betRing.



Odoberajte newsletter