Dosiahnu juniori svoj historický úspech?

Slovenská reprezentácia juniorov dnes odohrá na majstrovstvách sveta svoj posledný zápas. Stretneme sa v boji o piate miesto s Poľskom.

 

Po troch výborných výkonoch, no zatiaľ bez víťazstva sa zverenci Petra Koutného a Mareka Onderka možno dnes dočkajú vytúženej výhry. Chlapci si to za predvedené výkony zaslúžia. Čaká ich poľská reprezentácia, ktorá rovnako ako náš tím, obsadila v základnej skupine tretie miesto. Poliaci prehrali s Českom 4:10 a s domácim Švédskom 1:6. Dokázali však zdolať Nórsko 6:4.

 

Ak Slováci zvíťazia, dosiahnu vo svojej kategórií najlepší úspech v doterajšej histórií účasti na šampionátoch. Vyrovnali by tak dosiahnutý úspech junioriek, ktoré sa v roku 2010 rovnako tešili v Olomouci z piateho miesta na svete. Vzájomnú bilanciu odohratých zápasov máme s Poľskom pozitívnu. Odohrali sme celkom štyri duely. V roku 2007 sme sa v predĺžení po výhre 7:6 zachránili na MS vo Švajčiarsku a poslali nášho súpera do divízie B. O dva roky neskôr sme na turnaji v Poľsku vyhrali 3:1. V nasledujúcom roku sme opäť na pôde našich susedov zvíťazili 5:2 a jedinú prehru sme zaznamenali v poslednom vzájomnom súboji v roku 2011 v pomere 4:6 v Stupave.

 

Zápas sa odohrá v Helsingborg Aréne so začiatkom o 19.00 hod a vy ho môžete sledovať tu:

Slovensko - Poľsko



Odoberajte newsletter